Διακριτές προσπαθεί να κάνει τον τελευταίο καιρό τις διαφοροποιήσεις του, από μια σειρά επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς. Μέσα από τη διαφοροποίησή του, ο πρώην πρωθυπουργός προσδοκά σε ένα όχι και τόσο καλό εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Ωστόσο φαίνεται πως ο Μεσσήνιος πολιτικός κάτι δεν κάνει καλά, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει την παρτίδα της ευρωκάλπης.

Παράλληλα, εσχάτως υποψήφιοι που συνδέονται διαχρονικά και σταθερά με τον Σαμαρά φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Πρόκειται για την Ελίζα Βόζεμπεργκ, που υπήρξε και επιλογή του Σαμαρά για την Ευρωβουλή, και φυσικά τη δεξιά υποψηφιότητα Μπελέρη.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, θα αποτελούσε ήττα για τον ίδιο ένα εκλογικό αποτέλεσμα πέριξ του 35%, με τη Βόζεμπεργκ να εκλέγεται πρώτη και τον Μπελέρη τέταρτο. Και θα ήταν ήττα αφού και η ζημιά στον Μητσοτάκη δεν θα έχει γίνει και ο Σαμαράς θα χάσει την όποια επιρροή στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Όπως θα έχετε καταλάβει, όλα αυτά τα χρόνια έχω μια ξεχωριστή σχέση με τον πρόεδρο Σαμαρά, που θα τη ζήλευαν ακόμη και οι πιο στενοί φίλοι του. Αυτή η μοναδικότητα της σχέσης με έχει μάθει να τον διαβάζω ενδεχομένως καλύτερα και από τον καθένα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο πρόεδρος Αντώνης αυτήν την περίοδο προσπαθεί να κάνει διακριτές τις διαφοροποιήσεις του, από μια σειρά επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και προφανώς μέσα από τη διαφοροποίησή του προσδοκά σε ένα όχι και τόσο καλό εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ομολογώ ότι σαν κάτι να έχει στραβώσει στην άσκηση που κάνει ο Μεσσήνιος πολιτικός, καθώς τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών εμφανίζουν τον Μητσοτάκη να κερδίζει την παρτίδα. Παράλληλα, εσχάτως υποψήφιοι που συνδέονται διαχρονικά και σταθερά με τον Σαμαρά φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Εν προκειμένω αναφέρομαι στην Ελίζα Βόζεμπεργκ, που εκτός από φίλη υπήρξε και επιλογή του Σαμαρά για την Ευρωβουλή, και φυσικά τη δεξιά υποψηφιότητα Μπελέρη. Επειδή κατά βάθος εκτιμώ, αγαπώ και σέβομαι τον πρόεδρο Αντώνη, καταλαβαίνω ότι θα αποτελούσε ήττα για τον ίδιο ένα εκλογικό αποτέλεσμα πέριξ του 35%, με τη Βόζεμπεργκ να εκλέγεται πρώτη και τον Μπελέρη τέταρτο. Και θα ήταν ήττα αφού και η ζημιά στον Μητσοτάκη δεν θα έχει γίνει και ο Σαμαράς θα χάσει την όποια επιρροή στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.