Προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας είναι η τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως έσπευσε να τονίσει τόσο η ΕΕ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, μετά τα όσα συνέβησαν κατά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της γειτονικής χώρας.

Η Αθήνα ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega, φαίνεται να βάζει ήδη στο τραπέζι το ενδεχόμενο του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο αλλά η τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προφανώς προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας». 

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Μακεδονία: "Πυρ" ομαδόν σε βάρος της Σιλιάνοφσκα - Η ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη, η σφοδρή αντίδραση από Βουλγαρία και κυβέρνηση των Σκοπίων

Άλλωστε είναι κάτι που κατέστησε σαφές ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη σημερινή του ανάρτηση.

Στην κυβέρνηση επίσης, μετά την προκλητική απόφαση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας δηλώνουν δικαιωμένοι που η κυβέρνηση δεν έσπευσε να κυρώσει τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών όπως ζητούσε και ζητάει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση. Σκεφτείτε να είχαμε κάνει εμείς όλα τα βήματα ενώ η άλλη πλευρά δεν έχει κάνει τίποτα, τονίζουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d18omm0c3uyh)