Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψη του στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης, για την οποία, όπως είπε, διαπίστωσε ότι έχει μαραζώσει.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Ο Κασσελάκης ελπίζει στο… θαύμα - Θέλει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να καταγραφεί πάνω από 20%

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Αυτό που επικρατεί στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης είναι, για άλλη μία φορά, η απόδειξη αυτού που λένε τα νούμερα της Eurostat ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στον πάτο της Ευρώπης μαζί με τη Βουλγαρία. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στη Δημοτική Αγορά», είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης.

«Έκλεισαν τόσες θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι. Προφανώς οι συμπολίτες έχουν πάει στα σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουν τα βασικά τους αγαθά. Κι εδώ μου είπε ένας καταστηματάρχης εκεί που αγόραζαν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα παίρνει μία φορά σε 15 μέρες. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό και πόσο ειδικά έξω από τα αστικά κέντρα, όπως εδώ στη Θράκη, πού είναι μία παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια εισαγόμενη προεκλογικά και τώρα έρχεται και λέει τη χώρα μας μπανανία και ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια, ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, τα οποία για κάποιο λόγο τα καθυστερούν, δεν καταλαβαίνω γιατί. Αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Άρα, λοιπόν, προτάσεις υπάρχουν. Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Είναι πολιτική βούληση και αν θέλουν να πουν στον κόσμο ότι δεν υπάρχει η ακρίβεια ή δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν εδώ στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης να δουν πως έχει μαραζώσει», σημείωσε.


Περιοδεία Κασσελάκη στο κέντρο της Ξάνθης

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε περιοδεία στο κέντρο της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Κάθισε σε καφέ στην πλατεία «Ρολόι», όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στο καζίνο, οι οποίοι έχουν δεχθεί προειδοποίηση απόλυσης, και άκουσε τα προβλήματα τους.

Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους, μπήκε σε αρκετά καταστήματα και συζήτησε με το προσωπικό.

Έκανε χειραψίες με πολίτες, με τους οποίους είχε και ολιγόλεπτες συζητήσεις, για τις ευρωεκλογές και όχι μόνο, και φωτογραφήθηκε μαζί τους.