Τον Βόλο επισκέφθηκε το απόγευμα, εκπροσωπώντας τον πατέρα του, Φρέντι Μπελέρη, ο γιος του φυλακισμένου, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Πέτρος Μπελέρης.

Έχοντας στο πλάι του, την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή και τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, ο Πέτρος Μπελέρης συναντήθηκε με πολίτες, σε καφετέρια στο λιμάνι, όπου οργανώθηκε υποδοχή του από την τοπική ΔΕΕΠ, μεταφέροντάς τους το μήνυμα του πατέρα του.

Η υποψηφιότητα του πατέρα μου δεν είναι μόνο συμβολική, είναι οξυγόνο

"Αν καταφέρουμε και εκλεγεί ο πατέρας μου, θα ανάψουμε προβολείς πάνω από τις "ζαβολιές” που κάποιοι προσπαθούν να στήσουν, θα ανάψουμε προβολείς πάνω από τα ζητήματα του κράτους δικαίου, πάνω από τα ζητήματα των δημοκρατικών Αρχών, του τεκμηρίου της αθωότητας, του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δικαιώματα τα οποία όλα παραβιάζονται αυτή την στιγμή στην σημερινή Αλβανία” τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης, προσθέτοντας πως για τον πατέρα του και την οικογένειά του, "δεν είναι μόνο συμβολική αυτή η υποψηφιότητα, είναι οξυγόνο”.

Όπως είπε: "Αυτές τις εικόνες θα τις μεταφέρω στον πατέρα μου για να συνεχίσει με το κεφάλι ψηλά. Να του δώσω κουράγιο για να φτάσουμε μέχρι τέλους. Θελω να ευχαριστήσω την υφυπουργό και τον βουλευτή για την γνήσια, πατριωτική στάση τους και την θέση αρχής που έχουν επιδείξει σε όλη αυτή την αδικία που γίνεται με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή”.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα, ο Φρέντi Μπελέρης θα δικαιωθεί στην μάχη που δίνει, με την στήριξη -ευτυχώς – όλων κι αυτό το θέμα από διμερές θα γίνει πανευρωπαϊκό.


petros-mpeleris__2_
petros-mpeleris__3_
petros-mpeleris__4_


Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή δήλωσε:

"Είναι η τρίτη φορά που συναντώ τον Πέτρο και μάλιστα, μίλησα τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο, ο οποίος μας έδωσε εκείνος με την στάση του κουράγιο και δύναμη. Πιστεύω ότι η προσωπική επιλογή του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του Φρέντυ Μπελέρη δείχνει πόσο σταθερά και αταλάντευτα είμαστε προσανατολισμένοι στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, του Δικαίου. Όπως και ο Πέτρος είπε, το θέμα δεν είναι διμερές, είναι ευρωπαϊκό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλωση του βουλευτή, Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες – ψηφοφόρους, να δώσουν τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς στις ευρωεκλογές στον Φρέντi Μπελέρη.

"Ευχαριστώ τους Βολιώτες που άκουσαν το κάλεσμά μας και ήρθαν σε αυτή την συνάντηση για να στείλουν ένα μήνυμα ελευθερίας στον Φρέντυ Μπελέρη και στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Είναι μια υποψηφιότητα αυτή του Φρέντi Μπελέρη, με εθνικά χαρακτηριστικά, την οποία έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Έλληνες. Βουλευτές αλλά και απλοί πολίτες στέκονται δίπλα σε αυτόν τον αγώνα μέσα στο πλαίσιο ενός πολύ καλού ψηφοδελτίου.

Πιστεύω ότι ο ένας σταυρός πρέπει να πάει ανοιχτά στον Φρέντυ Μπελέρη για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κανένας μικροβαλκάνιος δεν μπορεί να πιέζει κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τον ελληνισμό, πουθενά. Ο Φρέντυ Μπελέρης είναι η ευκαιρία μας να αποδείξουμε οι Έλληνες πως όταν πρέπει αγωνιζόμαστε για τα εθνικά μας συμφέροντα. Για την ιστορία μας και την παρουσία μας στα Βαλκάνια και τον κόσμο. Όλοι μαζί νομίζω ότι θα φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα” τόνισε ο κ. Μπουκώρος.