«Θεωρώ ότι θα είναι σχεδόν απίθανο η Βόρεια Μακεδονία να αποφασίσει να ''αυτοκτονήσει'' εθνικά και κρατικά και να κόψει την σύνδεσή της με την ΕΕ και τη Δύση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, η πρόεδρος της «Επιτροπής Σοφών», και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη, κα Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης από Βέροια: Αν τα Σκόπια δεν σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος για την Ευρώπη

«Εκτός εάν υπάρχουν άλλα σενάρια πίσω μας που δεν τα ξέρουμε και Ρωσία και Κίνα αποφασίζουν να μπουν πολύ πιο ενεργά και με οικονομικά δεδομένα στα Βαλκάνια»
συνέχισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  17-05-24

 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας:

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θεωρώ ότι θα είναι σχεδόν απίθανο η Βόρεια Μακεδονία να αποφασίσει να αυτοκτονήσει εθνικά και κρατικά και να κόψει την σύνδεσή της με την ΕΕ και τη Δύση. Εκτός εάν υπάρχουν άλλα σενάρια πίσω μας που δεν τα ξέρουμε και Ρωσία και Κίνα αποφασίζουν να μπουν πολύ πιο ενεργά και με οικονομικά δεδομένα στα Βαλκάνια.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να μπει η Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ παρά του ότι δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Υπάρχει δυνατότητα βέτο και ήδη δύο βέτο είναι έτοιμα αλλά δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση.

Για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα ευρωψηφοδέλτια:

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πάλι στα ευρωψηφοδέλτιά μας έγινε παρέλαση προσωπικοτήτων άλλων κλάδων πλην πολιτικής με κορυφαία τη ΝΔ που εμένα με εξέπληξε αρνητικά αλλά εάν θέλουν τα κόμματα να έχουν στα ευρωψηφοδέλτιά τους ή στα επικρατείας ανθρώπους από όλο το φάσμα είναι απολύτως αποδεκτό αλλά εάν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο ας ανακοινώνουν τα ψηφοδέλτιά τους ένα χρόνο πριν και ας επιμορφώνουν αυτούς τους ανθρώπους. Ας τους δίνουν τη δυνατότητα και τα όπλα να αντιμετωπίσουν μια αποστολή η οποία δεν είναι κομματική, είναι εθνική.