Στάχτη στα μάτια των εκλογέων

Ακούγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να δηλώνει µε εµφατικό τρόπο αρνητής των ψήφων του κόµµατος των «Σπαρτιατών», που ούτως ή άλλως έχουν επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές τους επιλογές, αν κρίνουµε από τα ευρήµατα των δηµοσκοπήσεων, το πρώτο πράγµα που σκέφτηκα είναι πως η αναφορά του αυτή είναι εκ του περισσού. ∆ιότι το προφίλ των αντισυστηµικών ψηφοφόρων των «Σπαρτιατών» προσιδιάζει σε αυτό των φανατικών οπαδών του Παύλου Πολάκη στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγµα που σηµαίνει πως, εάν βρεθούν ενώπιον του εκλογικού διλήµµατος «ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.∆.», σίγουρα θα επιλέξουν τον Στ. Κασσελάκη και όχι τον Κ. Μητσοτάκη. Και επειδή αυτό το ξέρει καλά ο Στέφανος Κασσελάκης, η δήλωσή του αυτή µάλλον γίνεται για να ρίξει στάχτη στα µάτια των προοδευτικών εκλογέων και δηµοκρατικών πολιτών. Ας µην ξεχνάµε άλλωστε πως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη τοποθέτησή του επιχείρησε να «αθωώσει» τους ανθρώπους που στρέφονται στην άκρα ∆εξιά, προβάλλοντας ως ελαφρυντικό για τη στάση τους αυτή την απογοήτευσή τους από το πολιτικό σύστηµα. Συνεπώς, το να υποδύεται τον «πολέµιό» τους, ενώ ηγείται ενός κόµµατος που λειτουργεί ως «προστάτης» και «απορροφητήρας» τέτοιων ψηφοφόρων από την περίοδο των «αγανακτισµένων», είναι κάτι που δεν µπορεί κανείς να το πάρει στα σοβαρά.

Αν ο κ. Κασσελάκης ήθελε να συµβάλει στην αποµόνωση των «Σπαρτιατών», θα το έκανε εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής και υπό το βάρος των ευσήµων που του απένειµε ο πρόεδρος του συγκεκριµένου κόµµατος, επειδή δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόµνηµα στον Αρειο Πάγο.

Περί απολιτίκ λαϊκισμού

Την πιο εύστοχη απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, την έδωσε ο πρώην υπουργός της Νέας ∆ηµοκρατίας Τάκης Θεοδωρικάκος, τον οποίο οι προπαγανδιστικοί µηχανισµοί της Κουµουνδούρου επιχείρησαν να εµφανίσουν ως θιασώτη του κόµµατος των «Σπαρτιατών», επειδή στο πλαίσιο µιας συνέντευξής του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» συµπεριέλαβε στην κατηγορία των εν δυνάµει ψηφοφόρων της Ν.∆. πολίτες που µπορεί στο παρελθόν να έκαναν µια λάθος επιλογή. «Ο θαλασσοδαρµένος αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης από τα µαλλιά του πιάνεται. Ενοχληµένος προφανώς από την κριτική που έκανα, ότι εκπροσωπεί έναν απολιτίκ λαϊκισµό και δεν γνωρίζει βασικά πράγµατα στη χώρα, διαστρεβλώνει αυτά που είπα: Είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάµεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ο ξάδερφός του είπε ότι τους είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των “Σπαρτιατών”. Εκείνον ας εγκαλέσει λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

Αυθαίρετες ερμηνείες

Επειδή κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Κ. Βελόπουλος και ο ∆. Νατσιός, υποδύονται τους γνήσιους εκφραστές της χριστιανικής παράδοσης, ερµηνεύοντας κατά το δοκούν τα κείµενα της «Αγίας Γραφής» και τις «ευαγγελικές περικοπές», καλό θα είναι να µας εξηγήσουν εάν οι ίδιοι ή όσοι πολιτεύονται µε τα κόµµατά τους τηρούν κατά γράµµα όλες τις αυστηρές επιταγές της Ορθοδοξίας. ∆ηλαδή στο κόµµα της Ελληνικής Λύσης ή της «Νίκης» υπάρχουν στελέχη που έχουν διαπράξει το «έγκληµα» της µοιχείας; Ο κ. Νατσιός, ας πούµε, ή όσοι είναι βουλευτές µε το κόµµα του είχαν προγαµιαίες σχέσεις; Υπάρχουν στελέχη της Ελληνικής Λύσης ή της «Νίκης» που έχουν στις οικογένειές τους πρόσωπα µε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισµό;

Κάποια στιγµή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυµος θα πρέπει να αντιληφθεί πως οι εκκλησίες είναι όπως τα γήπεδα. Οσο κάνει τα στραβά µάτια στους «χουλιγκάνους» της Ορθοδοξίας, τόσο οι νορµάλ πιστοί θα αποστρέφονται τους ναούς.

Tα γενναία ανοίγματα του Τσίπρα

Επειδή στο τέλος θα ξεχάσουµε και αυτά που ζήσαµε: Τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και των «νεόδµητων» παραφυάδων αυτής ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να τους «αγκαλιάσει» τα τελευταία χρόνια, εξαπολύοντας επιθέσεις φιλίας µε το σκεπτικό πως δεν είναι «νεοναζί», αλλά παραπλανηµένοι πολίτες, που οι δηµοκρατικές δυνάµεις οφείλουν να τους ξανακερδίσουν. Αυτά δεν τα έλεγε κανένας τυχαίος, αλλά ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, στις οποίες ο Στ. Κασσελάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας στα γενναία ανοίγµατα που έκανε προς τους συγκεκριµένους ψηφοφόρους έλεγε πως η µόνη γνήσια αντισυστηµική δύναµη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να τους φέρει κοντά του. Και επειδή είδα και µια ανάρτηση της Ελ. Ακρίτα µε την οποία επιχειρούσε να αποδοκιµάσει τον εξάδελφο του Στ. Κασσελάκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κασσελάκη, επειδή είπε πως είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», αναρωτιέµαι: Γιατί όταν ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόταν στον συγκεκριµένο κόσµο, που τον θεωρούσε «παραπλανηµένο», η ίδια δεν αντέδρασε; Προφανώς επειδή ήταν υποψήφια του Αλ. Τσίπρα και δεν την ενδιέφερε ποιοι θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πόσοι, προκειµένου να εκλεγεί.

Χωροφύλακας της πίστης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ανέφερε προ ηµερών ότι οι εκκλησίες είναι χώροι αγάπης και συµπερίληψης και αγκαλιάζουν κάθε πολίτη. Εξηγώντας στη συνέχεια πως δεν έχουν ανάγκη τον κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης να το παίζει πορτιέρης του οίκου του Θεού ή χωροφύλακας της πίστης του κάθε πολίτη ή πολιτικού. Στο σηµείο αυτό να συµπληρώσουµε πως ο κύριος εκφραστής του δόγµατος της «συµπερίληψης» ήταν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος αγκάλιασε τους πάντες. Και την πόρνη και τον λεπρό και τον τυφλό και τον χωλό.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

Ποια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ονειρεύεται πως στο προσεχές µέλλον µπορεί να διεκδικήσει την αρχηγία, εάν το κόµµα δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές; ∆εν είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Πείτε ότι έκανε λάθος»

Ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας ∆ηµοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, επειδή ανήκει στην κατηγορία των «ευγενικών» της πολιτικής, αποφεύγει να χρησιµοποιήσει σκληρές εκφράσεις, προκειµένου να αποδοκιµάσει τις θέσεις των αντιπάλων του. Ακόµα και τις αλλοπρόσαλλες έως βλακώδεις αναφορές του Στ. Κασσελάκη αναφορικά µε τη χρηµατοδότηση της Υγείας δεν τις αξιοποίησε µε σκοπό να τον εξευτελίσει. Απλώς τις σχολίασε ως εξής: «Εδώ φαίνεται -θα το πω πολύ ευγενικά, γιατί σέβοµαι θεσµούς- η άγνοια του ανθρώπου που είναι επικεφαλής στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, η οποία επιχειρήθηκε να διασκεδαστεί µε µια διόρθωση που πιστεύω ότι έκανε χειρότερα τα πράγµατα. ∆εν νοείται αρχηγός κόµµατος να µη γνωρίζει το ποσοστό δαπανών του ΑΕΠ για την Υγεία. Πείτε ότι έκανε ένα λάθος. Οταν επανέρχεται και µιλά για το πρόσθετο 5%, ποιους φόρους θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να το βρει;».