Η 34η αγωνιστική της Premier League ξεκινάει με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον κυρίως στις θέσεις της Ευρώπης με την Νιουκάστλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ψάχνουν το τρίποντο για να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν το καθήκον τους έστω και δύσκολα κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και επικράτησαν με 4-2, ενώ οι "καρακάξες" δεν τα κατάφεραν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και ηττήθηκαν με... κάτω τα χέρια με 2-0. 

Ανατροπή εξάδας για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Premier League

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, με τον Φοντέριχαμ όμως να είναι σε εξαιρετικό βράδυ.

Τα λάθη στην άμυνα των "κόκκινων διαβόλων" παραμένουν μεγάλο πλήγμα για την ομάδα του Τεν Χάαγκ που είδε τον Μπογκλ να "παγώνει" το "Ολντ Τράφορντ" στο 35ο λεπτό και να βάζει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Ένας αμυντικός όμως, ήταν εκείνος που έφερε το παιχνίδι στα ίσια πριν το ημίχρονο, με τον Χάρι Μαγκουάιρ να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Γκαρνάτσο και απο κοντά να κάνει το 1-1 στο τέλος του πρώτου 45λέπτου. 

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο Ντίαζ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1-2. Οι γηπεδούχοι όμως, απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με τον Μπρούνο Φερνάντες να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

O Πορτογάλος μέσος ήταν εκείνος που έβγαλε τους "κόκκινους διαβόλους" από τη δύσκολη θέση, μιας και με δικό του γκολ στο 81ο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το 3-2 και με δική του ασίστ στον Χόιλουντ πέντε λεπτά αργότερα "σφράγισε" τη νίκη για την ομάδα του.

Μένει πίσω για την εξάδα της Premier League η Νιουκάστλ

Σ'ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, η Κρίσταλ Πάλας είναι εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Νιουκάστλ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο μέρος, με τον Ντουμπράφκα να είναι εκεί που χρειαζόταν όποτε χρειάστηκε για την ομάδα του.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στην αρχή του δευτέρου η Κρίσταλ Πάλας, με τον Ματέτα να εκμεταλλεύεται την πάσα του Τζόρνταν Αγιού και να βάζει μπροστά την ομάδα του με 1-0. Οι "καρακάξες" δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και δεν απείλησαν ουσιαστικά σε καμία φάση την εστία του Χέντερσον.

Αντιθέτως, οι "αετοί" από τη πλευρά τους, συνέχισαν να πιέζουν για να βρουν ένα δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν με τον ίδιο πρωταγωνιστή που εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά την ασίστ του Χιουζ για να κάνει το 2-0 και να τελειώσει την... υπόθεση νίκη για την ομάδα του που εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

"Διπλό" δεκάδας για την Μπόρνμουθ κόντρα στην Γουλβς

Ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε η Μπόρνμουθ στην έδρα της Γουλβς, με τους φιλοξενούμενους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα αρκετές φορές, αλλά αρχικά το δοκάρι στη φάση του 7ου λεπτού και στη συνέχεια ο Ζοσέ Σα το απέτρεπαν. Στο 37ο λεπτό όμως, ο Σεμένιο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε για να γράψει το 0-1 για την ομάδα του, σκορ που την βάζει μπροστά στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους "λύκους" να έχουν την κατοχή αλλά τους παίκτες του Ιραόλα τις ευκαιρίες για να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους δώσει σαφές προβάδισμα νίκης. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χι - Τσαν αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 79ο λεπτό όταν ο Κερκέζ άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του την Μπόρνμουθ, χάρις στην απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε, αλλά παρά την πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το αποτέλεσμα και πήραν μία δικαιότατη νίκη και "σκαρφάλωσαν" στην δέκατη θέση της βαθμολογίας.