Η ώρα ήταν 21.55, βράδυ Μεγάλης Πέμπτης. Το… εκστασιασμένο - από την ονειρεμένη εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα playoffs της Euroleague - ΣΕΦ είχε αδειάσει.

Θαρρείς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να “καθαρίσουν” το παιχνίδι όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει έγκαιρα σπίτια του και να παρακολουθήσει τον ιστορικό ημιτελικό της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Άστον Βίλα για το Europa Conference League.

Με τον Έλληνα τεχνικό να μιλάει ήδη στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η ώρα είχε φτάσει αισίως 21.59. Το παιχνίδι στο Μπέρμιγχαμ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει, όταν ακολούθησε ένα… σπαρταριστό περιστατικό που έκανε άπαντες στην αίθουσα Τύπου του ΣΕΦ να λυθούν στα γέλια, με πρώτο και καλύτερο τον κορυφαίο προπονητή της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι, η Άστον Βίλα και το... γούρι του Μπαρτζώκα! 

Το λόγο πήρε ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ομίλου των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Αλέξανδρος Σόμογλου, ο οποίος… ενημέρωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον 6-7 λεπτά ακόμα! Ο λόγος;

Την ιστορική βραδιά της… εξάρας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίζονταν και πάλι 19.45 στο ΣΕΦ και μάλιστα πετυχαίνοντας άλλη μια σπουδαία νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό με 71-65 για την 29η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Εκείνο το βράδυ η συνέντευξη Τύπου του Μπαρτζώκα είχε ολοκληρωθεί λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ του Ποντένσε, το οποίο μάλιστα είχε πανηγυριστεί δεόντως και από τον… φανατικό ποδοσφαιρόφιλο Έλληνα τεχνικό!

Για να μη… χαλάσουν τα γούρια λοιπόν, ο Αλέξανδρος Σόμογλου έθεσε μια μακροσκελή ερώτηση στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε μια… εξίσου μακροσκελή απάντηση γελώντας (με τον Χρήστο Μπαφέ να πετάει… μυθική ατάκα) και τα γούρια, όπως αποδείχτηκε… έπιασαν τόπο.

Δείτε το απολαυστικό στιγμιότυπο στο 14.18 του βίντεο που ακολουθεί:  

PG Press Conference | Euroleague Playoffs Game 4 - S. 2023-24 | Olympiacos Piraeus - FC Barcelona