Μία σειρά με πολλά σκαμπανεβάσματα έφτασε στο τέλος της στα Playoffs του NBA. Ο λόγος για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Δύσης ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Λος Άντζελες Κλίπερς, με την ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς να επικρατεί στο έκτο παιχνίδι και να προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Μάβερικς "πέταξαν" εκτός συνέχειας των Playoffs του NBA τους Κλίπερς

Οι Ντάλας Μάβερικς υποδέχθηκαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο έκτο παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών του NBA. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από εμφατικό "διπλό" στην έδρα των αντιπάλων τους και ήθελαν με νίκη να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά της Δύσης.

Γεγονός που κατάφεραν, επικρατώντας με 114-101 και κάνοντας το 4-2 στις νίκες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο (52-52). Το κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα το τρίτο δωδεκάλεπτο όταν οι Μάβερικς με επιμέρους σκορ (35-20) πήραν διαφορά 15 πόντων και δεν κοίταξαν ξανά... πίσω τους, παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη - πρόκριση.

LA Clippers vs Dallas Mavericks Full Game 6 Highlights | May 3 | 2024 NBA Playoffs

Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά των Playoffs του NBA της Δύσης

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι δύο παίκτες που έφτασαν τους Μάβερικς μέχρι εκεί, με τον Καϊρί Ίρβινγκ να πετυχαίνει 30 πόντους, με τους 28 εξ αυτών να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς που "κράτησε" την ομάδα στο παιχνίδι στα δύσκολα, αν και ήταν άστοχος (1/10 τρίποντα), πέτυχε double double με 28 πόντους και 13 ασίστ

Luka Doncic & Kyrie Irving's HEROIC Performance To Clinch The Series! 😤| May 3, 2024


Από τους φιλοξενούμενους - που αποχαιρέτισαν σύντομα τα Playoffs του NBA - πρώτος σκόρερ ήταν ο Νόρμαν Πάουελ με 20 πόντους, ενώ τρεις παίκτες των Κλίπερς πέτυχαν double double, με τον Τζέιμς Χάρντεν να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 16 πόντους και 13 ασίστ σ' ένα παιχνίδι που φάνηκε αρκετά η σημαντική απουσία του Καουάι Λέοναρντ.