Σπάνια. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η σχέση και η σύνδεση του Μάρκο Ρόις με την Ντόρτμουντ. Όπως και ο ίδιος δήλωσε στην ανακοίνωσή σου ότι αποχωρεί μετά από 12 χρόνια, "έχω αφιερώσει τη μισή μου ζωή σε αυτή την ομάδα". Αυτές οι λέξεις κάνουν πολύ... θόρυβο και κρύβουν μεγάλη δόση αλήθειας και αφοσίωσης, σε μία από τις πιο δυνατές σχέσεις παίκτη με ομάδα που έχουν υπάρξει ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.



Ο αρχηγός ήρθε η ώρα να πει το δικό του... αντίο μετά από 12 χρόνια, με τον ίδιο να θεωρείται ως πρόσωπο λατρείας από τους φιλάθλους οι οποίοι τον βλέπουν ως σημαία και θρύλο της αγαπημένης τους ομάδας. Το χειροκρότημα και η αποθέωση στον Ρόις "μίλησαν" από μόνα τους. Το κατάμεστο Signal Iduna Park στο... πόδι για χάρη του. Η συγκίνηση του εμφανής σε μία από τις πιο όμορφες σχέσεις αγάπης που έχουν υπάρξει ποτέ στο ποδόσφαιρο...

Ευχή όλων στην Ντόρτμουντ; Να δουν τον Ρόις να φεύγει αγκαλιά με την κούπα του Champions League. Απωθημένο του; Το γεγονός ότι όσο κι αν ε΄φτασε κοντά στην... πηγή δεν κατάφερε να πιεί νερό και να γευτεί το "γλυκό" ποτήρι ενός πρωταθλήματος με την ομάδα της καρδιάς του!

Η σχέση αγάπης του Μάρκο Ρόις με την Ντόρτμουντ και το... απωθημένο ενός πρωταθλήματος

Στα τμήματα υποδομής της Ντόρτμουντ ξεκινά η... ιστορία του Μάρκο Ρόις στα οποία εντάχθηκε το 1995. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Γκλάντμπαχ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 οι Βεστφαλοί τον έκαναν ξανά... δικό τους και από τότε είναι πιστός στρατιώτης του Signal Induna Park. Πόσο σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αν και είχε προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς του και έγραψε με "χρυσά" γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Κι όμως δεν κατάφερε να γευτεί ποτέ το γλυκό... ποτήρι του πρωταθλήματος!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsylf8flmtl)
Ο εμβληματικός αρχηγός των Βεστφαλών, έχει καταγράψει συνολικά 425 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, έχει πετύχει 169 γκολ και έχει μοιράσει 130 ασίστ όντας ο παίκτης-κλειδί για κάθε προπονητή που αναλάμβανε το "τιμόνι" της ομάδας του. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε στο χέρι του το 2018. Με την αγαπημένη του Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει δυο Κύπελλα Γερμανίας και τρία Σουπερ Καπ. Ποτέ όμως το πρωτάθλημα. Πέρυσι έφτασε κοντά στην... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό σε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα του απωθημένα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxaq6xpm57wp)
Το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League ίσως αποτελεί και ένα ακόμη μεγάλο ποδοσφαιρικό του απωθημένο. Ήταν στην ομάδα του 2013 όταν και είχε φτάσει η Ντόρτμουντ μέχρι τον τελικό του Champions League αλλά ηττήθηκε με 1-2 από την "αιώνια" αντίπαλο του στην Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, ενώ ευχή όλων στην ομάδα του είναι να καταφέρει να τον αποχαιρετήσει με την κούπα του Champions League. Θα τα δώσει αν μη τι άλλο... όλα στη ρεβάνς με την Παρί μετά το υπέρ της 1-0 του πρώτου ημιτελικού αγώνα όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τον... αρχηγό της!


Το χειροκρότημα των οπαδών, η συγκίνηση του Ρόις και η... καρδούλα στην εξέδρα

Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Άουγκσμπουργκ. Κι αυτό γιατί είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Μάρκο Ρόις ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν. Οι φίλαθλοι στις εξέδρες γνώριζαν ότι αυτή θα είναι από τις λιγοστές φορές που θα μπορέσουν να απολαύσουν ακόμα τον αρχηγό τους. Και του επιφύλασσαν το πιο ζεστό χειροκρότημα και την πιο... γλυκιά αποθέωση!

Ο Γερμανός μέσος πήρε φανέλα βασικού και ήταν απολαυστικός σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας δυο ασίστ για το τελικό 5-1 υπέρ της Ντόρτμουντ. Στο 66ο λεπτό έγινε αλλαγή όπου και αντικαταστάθηκε από τον Μπραντ. Και τότε ήταν που καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς της Ντόρτμουντ που τον αποθέωσαν και όλο το Signal Iduna Park σηκώθηκε στο... πόδι, με τον ίδιο να ανταποδίδει το χειροκρότημα φανερά συγκινημένος. Γνωρίζοντας πως θα είναι από τις τελευταίες φορές που θα το βιώσει όλο αυτό...

Μάλιστα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ρόις κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου με υψωμένη μια... καρδιά έδειξε την αγάπη του προς τον κόσμο που δεν σταμάτησε λεπτό να τον χειροκροτά και να του δείχνει την εκτίμηση, τον σεβασμό και την λατρεία που έχουν στο πρόσωπο του. Ανταπέδωσε ξανά το χειροκρότημα σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές για όλη την οικογένεια της Ντόρτμουντ.

 

Οι τίτλοι... τέλους του αργηχού μετά από 12 χρόνια

Μόνο εύκολο δεν ήταν να βρει τα κατάλληλα λόγια να ανακοινώσει την αποχώρηση του ο Μάρκο Ρόις έπειτα από 12 χρόνια όμως άντλησε κουράγιο και δύναμη και το έκανε και αυτό. Μπροστά από το Yellow Wall. Το μήνυμα του ξεχωριστό, συγκινητικό και πέρα για πέρα αληθινό. Λόγια βγαλμένα από την καρδιά του για την αγαπημένη του Ντόρτμουντ και τους φιλάθλους της.

"Είμαι απίστευτα ευγνώμων και περήφανος για αυτήν την περίοδο στην ομάδα μου, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πέρασα περισσότερο από τη μισή μου ζωή σε αυτό το κλαμπ και απολάμβανα κάθε μέρα, αν και φυσικά υπήρχαν δύσκολες στιγμές. Ξέρω ήδη ότι θα είναι δύσκολο για μένα να σας αποχαιρετήσω στο τέλος της σεζόν.

Κι όμως, χαίρομαι που τώρα υπάρχει σαφήνεια και μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στους σημαντικούς τελικούς αγώνες που εκκρεμούν. Έχουμε έναν μεγάλο στόχο στο μυαλό μας και θέλουμε όλοι μαζί να τον πετύχουμε. Για αυτό χρειαζόμαστε κάθε έναν από τους απίστευτους θαυμαστές μας, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω ρητά για την απίστευτη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια"