Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Conference League και ο... σεσημασμένος για την αγάπη του στο σύλλογο του Πειραιά, Ερνέστο Βαλβέρδε, ρωτήθηκε σχετικά. Ο προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους τεχνικούς στην Ιστορία της. Άλλωστε είναι εκείνος που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου Copa del Rey ύστερα από 40 χρόνια, στον πρόσφατο τελικό με τη Μαγιόρκα. 

Ολυμπιακός: Ο Βαλβέρδε ήταν ο πρώτος της νέας εποχής

Ο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τη χαρά του. Αυτή, μάλιστα, είναι διπλή. Δεν αφορά μόνο στον Ολυμπιακό, στον οποίο θήτευσε δις (2008-09, 2010-12). Ο χαμογελαστός "τσινγκούρι" έχει και λόγο με... ονοματεπώνυμο να είναι χαρούμενος: Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Βαλβέρδε και Μεντιλίμπαρ είναι καλοί φίλοι και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού χαίρεται με την επιτυχία του Βάσκου στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. 

"Μετά την Αθλέτικ Μπιλμπάο η δεύτερή μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Χωρίς αμφιβολία για τον σύλλογο αυτό είναι απίστευτο. Το ότι συμβαίνει με τον Μεντιλίμπαρ το κάνει ακόμα καλύτερο", είπε ο "τσινγκούρι". Η δήλωση έγινε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Οσασούνα (11/5-22:00) για την 35η αγωνιστική της LaLiga. 





Ο γεννημένος στην Εξτρεμαδούρα προπονητής έχει σχεδόν... καρμική σχέση με τον Ολυμπιακό. Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε πρόεδρος, στράφηκε σε αυτόν για τη νέα ημέρα των "ερυθρόλευκων". Ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Έβαλντ Λίνεν το καλοκαίρι του 2010. Τα δύο χρόνια του στον Ολυμπιακό επί προεδρίας Μαρινάκη πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Είχε κάνει το νταμπλ στην προηγούμενη θητεία του, τη σεζόν 2008-09. 

Μάλιστα, η ομάδα της σεζόν 2011-12 ήταν ιδιαιτέρως ξεχωριστή. Θα μπορούσε να έχει κάνει ευρωπαϊκή πορεία σημαντική. Έφτασε στους "16" του Europa League και στις 8 Μαρτίου 2012 νίκησε 1-0 στο Χάρκοβο τη Μέταλιστ. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε βάλει το γκολ ένας άλλος... φιλοολυμπιακός, ο Νταβίντ Φουστέρ. Το βίντεο να πανηγυρίζει την πρόκριση με το γιο του είναι συγκινητικό

Ωστόσο, το "καταραμένο" παιχνίδι της 15ης Μαρτίου και η ήττα με σκορ 2-1 στέρησε από τους "ερυθρόλευκους" την ευκαιρία της πρόκρισης στα προημιτελικά και το ραντεβού με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αν γινόταν τώρα αυτή η σειρά, το ματς του Καραϊσκάκη θα πήγαινε στην παράταση.