Η αυλαία στον ανοιχτό στίβο ανέβηκε και μόνο αυτή η κίνηση φέρνει ένα... άλμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα γίνουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου στο Παρίσι, και το κλου της δεύτερης εβδομάδας, που είναι ο κλασικός αθλητισμός. Ο "βασιλιάς των σπορ". 

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛίοντ χάρισαν την πρώτη αναμέτρηση στο φιλοθεάμον κοινό που έρρευσε στο στάδιο "Σουχεΐμ μπιν Χαμάντ". Ο Τζαμαϊκανός, που έχει τελέσει σπρίντερ και τριπλουνίστας, ήταν εκείνος που επικράτησε. Ο ΜακΛίοντ βρήκε στον ευνοϊκό άνεμο την ευκαιρία να πετάξει, κάνοντας άλμα στα 8,52μ., που είναι ρεκόρ διοργάνωσης. Έτσι, ήταν εκείνος που νίκησε. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d168hr4nrlgx)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πίεσε ο Τεντόγλου στην Ντόχα

Ο Γρεβενιώτης, από τη μεριά του, κυνηγάει την Ιστορία στο Παρίσι. Βεβαίως, τα Diamond League τού παρέχουν την ευκαιρία για τα προς το ζην, αφού ο νικητής παίρνει 10.000 ευρώ. Ο Τεντόγλου είχε μια καλή σειρά αλμάτων. Ξεκίνησε με 8,15μ., έκανε άκυρο το δεύτερο, έκανε 7,72μ. στο τρίτο, πέρασε πρώτος στο τέταρτο, με 8,26μ. και αφού είδε τον ΜακΛίοντ να τον προσπερνά, πίεσε σε φάση... Τεντόγλου: έκανε 8,34μ. στο πέμπτο άλμα του και 8,36μ. στο έκτο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1680p63u2ex)


Το τελευταίο, μάλιστα, έγινε με πάτημα αρκετά μακριά από τη βαλβίδα και με άνεμο +1,9, που ήταν η λιγότερο... έντονη πνοή. Ο ΜακΛίοντ έκανε το δικό του άλμα με ευνοϊκό άνεμο +3,7. 

Ο Τεντόγλου πρέπει να νικήσει πολλούς άλτες για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι και να γίνει ο μόνος, πλην του Καρλ Λιούις, που θα έχει δύο διαδοχικές ολυμπιακές νίκες στο μήκος. Τρίτος στον αγώνα ήταν ο δεκαθλητής Σάιμον Ιχάμερ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Καλή αρχή για τη Στεφανίδη


Με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, παρά το αμυδρό ντεφορμάρισμα, θα πάει στο Παρίσι και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα επικοντίστρια πέρασε τα 4,63μ. με την τρίτη, ένα καλό άλμα για την έναρξη της σεζόν. 


Η Στεφανίδη είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες στα 4,73μ., που ήταν το ύψος που έκρινε τη νικήτρια. Είναι επίσης το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, που η Στεφανίδη δεν έχει πιάσει ακόμη. Η Βρετανίδα Μόλι Κόντερι πήρε το τσεκ των 10.000 ευρώ. 


Και οι δύο Έλληνες αθλητές πιθανότατα θα συμμετέχουν στον τέταρτο αγώνα της σειράς του Diamond League, στο Μαρόκο.