Συνεχίζει στις υψηλές... πτήσεις η Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη! Η Ελληνίδα τενίστρια αν και δυκολεύτηκε στο πρώτο σετ κόντρα στην Ανχελίνα Καλίνινα την οποία "λύγισε" στο tie break, μετέτρεψε το δεύτερο σετ σε... υγιεινό περίπατο όπου δίχως να χάσει game έκανε με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Η Ουκρανή τενίστρια "υποκλίθηκε" στην ανωτερότητα της Μαρίας που με 2-0 σετ... πέταξε για τoυς "16" του Rome Masters Στη φάση των "16" θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βικτόρια Αζαρένκα - Μαγιάρ Σερίφ.


Άνετη και... ωραία στους "16" του Rome Masters η Μαρία Σάκκαρη

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Σάκκαρη που είχε απάντηση στο διπλό break point της Καλίνινα και έκανε το 1-0. Η Ουκρανή ισοφάρισε σε 1-1 και η συνέχεια βρήκε τις δυο τενίστριες να... απαντούν η μία στην άλλη. Η Καλίνινα ισοφάρισε σε δυο περιπτώσεις (2-2, 3-3) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 3-4 ομως η Μαρία έβγαλε αντίδραση, ισοφάρισε σε 4-4 και παρά τα τρία break point της αντιπάλου της νίκησε στο ένατο game και πήρε προβάδισμα με 5-4. Το 6-6 είχε στη συνέχεια ως αποτέλεσμα να κριθεί το πρώτο σετ στο tie break, εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια με συγκέντρωση και προσοχή στις λεπτομέριες νίκησε με 7-4.


Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν... ρόλο. Η Σάκκαρη έδειξε τις διαθέσεις από νωρίς, προηγήθηκε με 1-0, με love game, δίχως να χάσει πόντο, με νέο break έκανε το 3-0 και με... σύμμαχο το σερβίς της έφτασε με εμφατικό τρόπο στο 4-0. Η Καμίλινα δεν είχε απαντήσεις στην ανωτερότητα της Ελληνίας που με break έκανε το 5-0 μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης. Στο έκτο game έκανε αυτό που έπρεπε, κράτησε το σερβίς της και με το εντυπωσιακό 6-0 στο δεύτερο σετ πήρε τη νίκη και την πρόκριση στη φάση των "16" του Rome Masters.