Μάιος του 2017. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Νότιγχαμ Φόρεστ, η θρυλική ομάδα των δύο Champions League και του μύθου Μπράιαν Κλαφ, έχει νέο ιδιοκτήτη. Ελληνα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει πράξη την προσπάθεια ετών και γίνεται μεγαλομέτοχος του συλλόγου. Στην πρώτη του συνέντευξη στο BBC, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και πλέον της Φόρεστ, υπόσχεται επιστροφή στην Premier League, μονιμοποίηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και μεταγραφές που θα αλλάξουν το στάτους του συλλόγου και σταδιακά θα επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη.

Evangelos Marinakis interview Part 1/3 after the takeover of Nottingham Forest FC

29 Μαΐου 2022. Η Φόρεστ, μετά από μια μυθική πορεία στη σεζόν, από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα την 7η αγωνιστική, με έναν βαθμό, φτάνει στον τελικό των Play offs της Championship και κερδίζει την άνοδο. Στον τελικό με τη Χάντερσφιλντ στο Γουέμπλεϊ, ένα αυτογκόλ του Κόλβιλ, γράφει την ιστορία. Η ομάδα του Νότιγχαμ, επιστρέφει στην Premier League, μετά από 29 χρόνια. Και η πρώτη δέσμευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, γίνεται πράξη.

Alternative Angle | Forest return to the Premier League

Οι δεσμεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στους φίλους της Νότιγχαμ Φόρεστ

11 Μαΐου 2024. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κερδίζει τυπικά την παραμονή της στην Premier League για δεύτερη σερί χρονιά. Όχι μαθηματικά, αλλά ουσιαστικά τα πάντα έχουν κριθεί. Οι Reds βρίσκονται στο +3 από την 18η Λούτον και την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο για να υποβιβαστούν στην Championship θα χρειαστεί στην τελευταία αγωνιστική να ηττηθούν από την ήδη υποβιβασμένη Μπέρνλι εκτός έδρας, η Λούτον να νικήσει τη Φούλαμ και να καλυφθεί η διαφορά των 12 γκολ ανάμεσά τους.

Η 2η και η 3η δέσμευση του ισχυρό άνδρα του συλλόγου, επίσης έγιναν πράξη. Καθώς έγιναν μεταγραφές που ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 2ετία, αποκτήθηκαν παίκτης υψηλού επιπέδου και παρά το γεγονός ότι φέτος της αφαιρέθηκαν 4 βαθμοί, λόγω παραβιάσεων του Financial Fair Play, η Φόρεστ κέρδισε εκ νέου την παραμονή της. Η μονιμοποίηση γίνεται πράξη.

Πως επηρεάζει ο… Μεντιλίμπαρ τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Οσοι γνωρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν ξεκάθαρη εικόνα πως η σωτηρία και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, δεν είναι κάτι που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία και τη μενταλιτέ του. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και της Φόρεστ, έχει υποσχεθεί βελτίωση του στάτους της αγγλικής ομάδας και δεν θα κάνει πίσω εάν δεν πετύχει τον στόχο του. Στην 3η συνεχόμενη σεζόν της ομάδας του στην Premier League, θέλει να θέσει άλλους στόχους. Μακριά από σκέψεις υποβιβασμού.

OWNER EVANGELOS MARINAKIS WELCOMES BRITISH PRIME MINISTER RISHI SUNAK TO THE CITY GROUND

Είναι κοινό μυστικό ότι η Φόρεστ διαθέτει ρόστερ πολύ ανώτερο από το να βρίσκεται να παλεύει για τη σωτηρία της. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο τη νέα χρονιά, σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες που θα γίνουν. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να παρθεί μια σημαντική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την τεχνική ηγεσία. Ο Νούνο κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα του στην κατηγορία, αλλά η πορεία της Φόρεστ στο διάστημα της παρουσίας του δεν προκάλεσε ακριβώς ενθουσιασμό.

Για αυτόν τον λόγο μόλις τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα, οι δύο πλευρές θα καθίσουν να συζητήσουν για το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι μυστικό ότι η επιτυχία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την ισπανική σχολή προπονητών και κυρίως τεχνικών που έχουν τη φιλοσοφία του νυν προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, εάν προκύψει αλλαγή, να γίνει στροφή προς την Ισπανία.

Ο βραχνάς του Financial Fair Play

Την ώρα που ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έχουν δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον τους, η Premier League επέλεξε να τιμωρήσει μόνο τη Νότιγχαμ Φόρεστ (4) και την Εβερτον (8) με αφαίρεση βαθμών για παραβίαση του Financial Fair Play της Premier League. Ο ίδιος κ. Μαρινάκης είχε σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναφέροντας πως η Λίγκα λειτουργεί με ασέβεια προς τις ιστορικές ομάδες όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως όσα συνέβησαν φέτος και ο... φόβος που προκάλεσε στις συλλόγους η αφαίρεση βαθμών, δημιούργησαν ιστορικό χαμηλό στα έξοδα για μεταγραφές τον Ιανουάριο σε όλο το πρωτάθλημα.

Με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και το προηγούμενο της τιμωρίας από την Premier League, λοιπόν, η Φόρεστ είναι πιθανό να αναγκαστεί να προχωρήσει σε κάποια σημαντική πώληση κάποιου εκ των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, έως το τέλος Ιουνίου, για να μπορέσει να ισοσκελίσει τα οικονομικά της.

Ο πρώτος στη λίστα, αυτός για τον οποίο υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο Μουρίλιο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είναι μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν στην Αγγλία και για αυτόν τον λόγο η περίπτωσή του ενδιαφέρει κολοσσούς όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ. Με μια πιθανή πώληση να ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια ευρώ, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που δημιούργησε πέρυσι η μεταγραφή του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ.

Άλλοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βάλουν πολλά χρήματα στα ταμεία είναι ο Μόργκαν Γκιμπς -Γουάιτ και ο Αβονίγι. Με τη Φόρεστ πάντως να έχει ήδη εξασφαλίσει 20.000.000 ευρώ από τον Οριέλ Μανγκαλά. Από τη στιγμή που η Λιόν σώθηκε, θα υπάρξει αυτόματη ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Βέλγου αμυντικού χαφ. Ενώ πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Μίλαν για τον Αργεντινό μέσο Νίκο Ντομίνγκεζ, ο οποίος επίσης μπορεί να φέρει μεγάλα έσοδα στα ταμεία και μείωση του κινδύνου για οποιαδήποτε βαθμολογική κύρωση λόγω Financial Fair Play.

Να γίνει η Νότιγχαμ Φόρεστ πρωταγωνίστρια στην Premier League

Σε κάθε περίπτωση, όποιος παίκτης κι αν πουληθεί, όσοι κι αν αποχωρήσουν, υπάρχει πλάνο για πολύ σημαντική ενίσχυση. Με στοχευμένες κινήσεις, βασισμένες στο εκτενές και βαθύ σκάουτινγκ. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο η διοίκηση του συλλόγου έχει κάνει αλλαγές στη δομή της ομάδας και τις συνεχίζει, προσθέτοντας πολύ σημαντικά στελέχη στο κομμάτι του σκάουτινγκ και των μεταγραφικών επιλογών. Στελέχη όπως ο μέχρι και σήμερα επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Μπενφίκα, Πέντρο Φερέιρα. Αλλά και άλλοι, οι οποίοι ήδη κινούνται για τις καλοκαιρινές προσθήκες. Με σκοπό να μπορέσει η Φόρεστ να κάνει πράξει αυτό που θέλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό που έχει υποσχεθεί. Να αρχίσει να πρωταγωνιστεί.