Γνωστό κατέστησε το τιμ διαιτητών που θα σφυρίξουν τον τελικό του Conference League 2024, μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα (29/5-22:00), στην "OPAP Arena" η UEFA. Ο 44χρονος Αρτούρ Σοάρες Ντίας παίρνει το χρίσμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ώστε να διαιτητεύσει το προτελευταίο παιχνίδι ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για τη σεζόν. 

Οι διαιτητές γραμμής είναι επίσης από την Πορτογαλία, ο Πάολο Σοάρες και ο Πέντρο Ριμπέιρο. Σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με κάποιον εξ αυτών, ο Μαχμπόντ Μπέιγκι από τη Σουηδία είναι ο επιλαχών. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Γκλεν Νάιμπεργκ, επίσης από τη Σουηδία. VAR θα είναι ο Τιάγκο Μαρτίνς από την Πορτογαλία και δεύτερος VAR ο Κρίστιαν Ντίνγκερτ, από τη Γερμανία. Μαζί τους θα συντρέχει, ως υποστήριξη στον VAR, ο Γερμανός Μάρκο Φριτς

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Ποιος είναι ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας


Ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας είναι διεθνής της UEFA από το 2010. Ο τελικός Ολυμπιακός-Φιορεντίνα του Conference League 2024 θα είναι ο πρώτος διεθνής της καριέρας του. Ο Σοάρες μέχρι στιγμής έχει σφυρίξει τέσσερα παιχνίδια Champions League και δύο Europa League τη σεζόν 2023-24. Το μόνο που δεν έγινε για τους ομίλους των διοργανώσεων ήταν ο πρώτος προημιτελικός μεταξύ Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γουέστ Χαμ. Συνολικά, έχει σφυρίξει 56 παιχνίδια στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2012, ενώ ήταν παρών και στο Euro 2020.