Η κλεψύδρα... αδειάζει για την Super League, με τον ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκεται δύο στροφές πριν το τέλος, με την πρώτη τετράδα να ξεκαθαρίζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τα ντέρμπι σε "Γ. Καραϊσκάκης" και "Τούμπα" ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της ημέρας με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο.

Ολυμπιακός για... Ευρώπη - ΑΕΚ για πρωταθλήτρια στο ντέρμπι της Super League

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ (20:00) για την ένατη αγωνιστική της Super League. Οι "ερυθρόλευκοι" από τη μία προέρχονται από την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας τους και την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League και από την άλλη ηττήθηκαν στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ και έμειναν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Η "Ένωση" από την άλλη έχασε τεράστια ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια στην έδρα του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν τον αγώνα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς η ισοπαλία ίσως να μην τους... φτάνει στο φινάλε, μετά τα τελευταία αποτέλεσματα. 

Με αντίθετη ψυχολογία Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη ματσάρα της Τούμπας

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ θέλει φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (20:00) και θέλει να κάνει το 3/3 στην έδρα του για να εκμεταλλευτεί πιθανό "στραβοπάτημα" της ΑΕΚ και να ανέβει στην πρώτη θέση. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει δύο στις δύο νίκες στα ματς ζωής και... θανάτου και βρίσκεται με την ψυχολογία στα ύψη για την συνέχεια.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, οι "πράσινοι" βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς πριν την διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να μπουν ξανά στην διεκδίκηση της Super League αλλά ηττήθηκαν εντός έδρας με 0-1 από τον... αδιάφορο Άρη. Οι τριγμοί στο "τριφύλλι" είναι αρκετοί αλλά πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν την τριάδα στο πρωτάθλημα και στοχεύουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ευκαιρία για δοκιμές για Λαμία και Άρη στο αδιάφορο παιχνίδι της Super League

Η μοναδική αναμέτρηση που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι εκείνη στη Λαμία με τους γηπεδούχους να υποδέχονται τον Άρη (18:00) με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται χωρίς άγχος. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έχει μόλις έναν βαθμό σε οκτώ παιχνίδια στα Playoffs αλλά παρουσιάζει ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Από τη πλευρά της, η εξαιρετική στα δύο τελευταία παιχνίδια ομάδα του Άκη Μάντζιου περιμένει αγωνιωδώς τον τελικό της 25ης Μαΐου για το Κύπελλο Ελλάδος, εκεί που θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική. 


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της Super League:

18:00 COSMOTE SPORT 2 Λαμία - Άρης 
20:00 COSMOTE SPORT 1 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 
20:00 NOVASPORTS PRIME ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός