Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Λονδίνο για να δώσει το εξ αναβολής ντέρμπι με την Τότεναμ από την 34η αγωνιστική της Premier League, με το μυαλό στην κορυφή. Σε αυτή και κατάφερε, τελικά, να περάσει νικώντας 2-0 με τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Με τη νίκη αυτή κόντρα στην Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην πρώτη θέση της Premier League με 88 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ με 86 βαθμούς. Απομένει μια αγωνιστική για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υποδέχεται την Γουέστ Χαμ και η Άρσεναλ την Έβερτον.

Έτοιμη να γράψει ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι με τα γκολ του Χάαλαντ

Κατά συνέπεια τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ αποδεικνύονται "χρυσά" για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έκανε την ανατροπή, σχεδόν πάνω στο φίνις για να αποκτήσει προβάδισμα κατάκτησης του τέταρτου σερί πρωταθλήματος και συνολικά του 10ου στην ιστορία της. Θα γίνει και η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League, που κάνει ένα τέτοιο σερί!

Στα του αγώνα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με την ασίστ που έδωσε στον Χάαλαντ για να σκοράρει στο 51ο λεπτό, έφταασε τις 10 φέτος στην Premier League. Έφτασε τον Σεσκ Φάμπρεγας αναφορικά με τους παίκτες που έχουν δώσει από 10 ασίστ και πάνω σε έξι πρωταθλήματα της Premier League, σε όλη την ιστορία της.



Αναφορικά με τον Χάαλαντ ήταν το 26ο του γκολ για φέτος στην Premier League, όπου καταγράφει τρομακτικούς αριθμούς με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τότεναμ έχασε τετ α τετ με τον Σον και ο Χάαλαντ την "τιμώρησε" με δεύτερο προσωπικό γκολ


Υπήρξε και συνέχεια με την Τότεναμ να βλέπει τον Σο να χάνει μοναδικό τετ α τετ στο 86' (απέκρουσε ο Ορτέγκα) για να έρθει ο Χάαλαντ να σκοράρει με πέναλτι στο 90'+1 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ και να φτάσει συνολικάτα 27 γκολ στο πρωτάθλημα.


Η Άστον Βίλα, που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στο Conference League, εξασφάλισε εισιτήριο για το Champions League


Με αυτή την ήττα η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου έχασε την... μάχη για την 4η θέση που δίνει εισιτήριο του Champions League. Γιατί είναι στο -5 από την Άστον Βίλα, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Conference League και μένει μια αγωνιστική για το φινάλε.

Έτσι η Άστον Βίλα παίρνει το εισιτήριο για το Champions League, στο οποίο θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της.