Τα πρώτα παιχνίδια της σειράς στα Playoffs του NBA ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Ιντιάνα ήταν ντέρμπι και κρίνονταν συνήθως λίγο πριν το τέλος. Η τέταρτη αναμέτρηση όμως της σειράς ήταν ένα... πάρτι για τους Πέισερς που ισοφάρισαν εμφατικά σε 2-2. Κάτι όμως που φαίνεται να... εξόργισε τον Τζέιλεν Μπράνσον που απάντησε με το ίδιο... νόμισμα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 121-91 στον πέμπτο αγώνα της σειράς.

Έκαναν εύκολα το 3-2 οι Νικς κόντρα στους Πέισερς στα Playoffs του NBA

Μετά το σοκ του τέταρτου αγώνα, οι Νιου Γιορκ Νικς υποδέχθηκαν τους Ιντιάνα Πέισερς με στόχο να κάνουν το 3-2 στις νίκες και να πάρουν ξανά το προβάδισμα στη σειρά. Κάτι που κατάφεραν μάλιστα κερδίζοντας τους με 121-91 και πλέον απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς στα playoffs του NBA της Ανατολής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι "καυτές" επιθετικά με το 38-32 του πρώτου δωδεκαλέπτου να λέει πολλά και τον ρυθμό του αγώνα να είναι εξαιρετικός. Στη συνέχεια όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και να πάνε στο ημίχρονο με το +15 (69-54) στις αποσκευές τους. 

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια στην αρχή της τρίτης περιόδου από τους φιλοξενούμενους να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα, ένα επιμέρους σκορ 17-0 σε πέντε λεπτά έγυρε οριστικά την πλάστιγγα για την ομάδα της Νέας Υόρκης.

New York Knicks vs Indiana Pacers Full Game 5 Highlights | May 14 | 2024 NBA Playoffs

Ανεπανάληπτος Μπράνσον πέτυχε 44άρα και έδωσε τη νίκη στους Νικς

Κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Τζέιλεν Μπράνσον - που μετά τις δύο μέτριες εμφανίσεις στην έδρα την Ιντιάνα. και τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε - επέστρεψε στις εκπληκτικές εμφανίσεις. Ο Αμερικάνος γκαρντ πέτυχε 44 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, κάνοντας... σμπαράλια κάθε αμυντική προσέγγιση των φιλοξενούμενων.

Σημαντικές βοήθειες είχε και από τον Τζος Χαρτ, με τον "εκρηκτικό" φόργουορντ να παίρνει τις ανάσες του και να επανέρχεται δριμύτερος με double double, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κομβικός ήταν και ο Γερμανός, Αϊζάια Χάρτενστάιν που έκανε τα πάντα στο γήπεδο με 7 πόντους, 17 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Jalen Brunson's UNSTOPPABLE Game 5 Performance! 🔥 | May 14, 2024


Από τους φιλοξενούμενους, στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ο Πασκάλ Σιάκαμ, με τον Καμερουνέζο σέντερ να πετυχαίνει 22 πόντους και να μαζεύει 8 ριμπάουντ, ενώ ο Μάιλς Τέρνερ έκανε καλή εμφάνιση όσο αγωνίστηκε με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον - που ήταν εξαιρετικός στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της σειράς - που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 5 ασίστ και δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό που ήθελε για να βοηθήσει την ομάδα του.