Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Euro 2024 και το Βερολίνο όπως και οι άλλες πόλεις υποδέχεται το ποδόσφαιρο με την αστυνομία στη Γερμανία να δηλώνει πανέτοιμη.

Εκατομμύρια οπαδοί, προετοιμάστηκαν για το Euro 2024, φυσικά θα βρεθούν στο Βερολίνο και όχι μόνο, με το ποδόσφαιρο να κουβαλά μαζί του απειλές και χούλιγκαν και την αστυνομία στη Γερμανία να έχει σηκώσει μανίκια.

Ενώ το Euro 2024 είναι μια γιορτή, ενώ το Βερολίνο θυμίζει ήδη γήπεδο στο οποίο μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο οι επισκέπτες, για την αστυνομία στη Γερμανία είναι κάτι διαφορετικό

Στο Euro 2024 θα βρεθούν χιλιάδες φίλαθλοι, εξίσου πολλοί ή και περισσότεροι τουρίστες, κάποιοι από αυτούς στο Βερολίνο, σε ένα φεστιβάλ φιλάθλων με πολλή μπύρα και ποδόσφαιρο, καλοκαιρινή ζέστη αλλά και τρομοκρατικές απειλές που απασχολούν την Αστυνομία στη Γερμανία.

Euro 2024, στο Βερολίνο με πάρτι για το ποδόσφαιρο αλλά και αστυνομία

Το Euro 2024 στο Βερολίνο και τις άλλες πόλεις είναι ένα πάρτι για το ποδόσφαιρο, αλλά και μια μεγάλη επιχείρηση για την αστυνομία της Γερμανίας.

Berlin  EM 2024 P2 TOR  Aufbau  #berlincity #em2024 #brandenburgertor #reichstag #bär #windig #uncut

Το Βερολίνο, ένα μήνα πριν από την έναρξη του Euro 2024 ζει πλέον στους ρυθμούς του. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το ορόσημο της πρωτεύουσας, θυμίζει το μεγάλο φεστιβάλ ποδοσφαίρου. Δύο τεράστιοι γερανοί τοποθέτησαν σε αυτή ένα ποδοσφαιρικό τέρμα διαστάσεων 64 επί 26 μέτρα, με βάθος 5 μέτρων. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες 24.000 τετραγωνικά μέτρα τεχνητού χλοοτάπητα. "Αυτή θα είναι η εικόνα του Euro 2024", ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του συνοδευτικού προγράμματος του Euro 2024.

Το Euro 2024, οι απειλές, το ποδόσφαιρο και η αστυνομία στγ Γερμανία

Το Euro 2024, μια γιορτή για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία αρχίζει στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου με τον τελικό στο Βερολίνο. Για την αστυνομία στη Γερμανία είναι μια νέα δοκιμασία.

Η αρχηγός της αστυνομίας Barbara Slowik δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: “Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές χιλιάδες συνάδελφοι όπου θα βρεθεί κόσμος. Πέρυσι, η αστυνομία του Βερολίνου είχε ήδη διατάξει απαγόρευση διακοπών για τους ανθρώπους της».

Generalprobe für EM 2024: Hunderte Polizisten üben Ernstfall am Rhein-Energie-Stadion

Μιλά για το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα διεξαχθούν έξι αγώνες. Επιπλέον, δύο μεγάλες ζώνες για τους φιλάθλους με μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και πολυάριθμες άλλες εκδηλώσεις στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και μπροστά από το Ράιχσταγκ. Οι διοργανωτές περιμένουν 50.000 με 100.000 άτομα στο Βερολίνο για κάποιες μέρες.

Το Euro 2024 και οι υπερ-αναγνωριστές

Εν όψει του Euro 2024, oι βίαιοι οπαδοί, δηλαδή οι χούλιγκαν του ποδοσφαίρου είναι ένα άλλο κεφάλαιο για την αστυνομία στη Γερμανία. Γι’ αυτούς μεταξύ άλλων έχουν επιστρατευτεί οι λεγόμενοι υπερ-αναγνωριστές, όπως αναφέρει η Mitteldeutsche Zeitung. Πρόκειται για μυστικούς αστυνομικούς για τους οποίους για ευνόητους λόγους η αστυνομία στη Γερμανία δεν αποκαλύπτει πολλά. Πρόκειται για  άτομα με ειδικές δεξιότητες αναγνώρισης προσώπου. Θα τοποθετηθούν στις εισόδους των σταδίων, ακόμα και μέσα σε αυτά για να εντοπίσουν γνωστούς χούλιγκαν και όχι μόνο. Οι υπερ-αναγνωριστές είναι ένα σώμα της αστυνομίας που πέραν των χούλιγκαν μελετά και άλλες κατηγορίες εγκληματιών όπως είναι οι πορτοφολάδες, ακόμα και κατηγορούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα. Απομνημονεύουν πρόσωπα χούλιγκαν και άλλων, τους εντοπίζουν στο πλήθος και υποδεικνύουν τη σύλληψή τους ή την απομάκρυνσή τους.