Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια Ιταλία από το βράδυ της Τετάρτης, με πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει. Στην Βερόνα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενός άνδρα από περιοχή που είχε πλημμυρίσει.

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η κακοκαιρία έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία.
«Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Στην πόλη της Βιτσέντσα, τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε αυλές και ισόγεια σχολείων, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σε πολλές αγροτικές περιοχές του Βένετο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα, Πέμπτη, όπως επίσης δημοτικά πάρκα και κέντρα άθλησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βένετο

Όπως συνέβη και στο Μιλάνο, η χρήση ειδικών δεξαμενών, επέτρεψε να μειωθεί η στάθμη του νερού σε σειρά ποταμών. Μάλιστα, η περιφέρεια Βένετο, το απόγευμα της Πέμπτης, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χρήση ειδικών κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πάνω από 700 επιχειρήσεις σε όλη την βόρεια Ιταλία, ιδίως στην Λομβαρδία και το Βένετο.
Οι αρχές πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στο ιστορικό πάρκο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο, για να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μπορεί να υπήρχε εγκλωβισμένος κάποιος επιβάτης.

Παράλληλα, σε πολλές αγροτικές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, με την Πολιτική Προστασία να παραμένει σε ύψιστη επιφυλακή.