Ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, εκπρόσωπος των IDF, δήλωσε την Παρασκευή (17/5) ότι οι σοροί τριών ομήρων και συγκεκριμένα των Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι ήταν στα χέρια της Χαμάς, από το φεστιβάλ Nova , εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για την κοπέλα που είχε έρθει από τη Γερμανία για το φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, η οποία εμφανιζόταν χωρίς τις αισθήσεις της στην καρότσα ενός αγροτικού με άνδρες της Χαμάς.

shani-louk


Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ


Υπενθυμίζεται πως ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Νατζαριέ του Λιβάνου την Παρασκευή το πρωί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο al-Arabiya.

Επικαλούμενο άγνωστες πηγές, το al-Arabiya αναφέρει ότι ο αξιωματούχος που σκοτώθηκε στην επίθεση είναι ο Χαντέρ Μαντί.

Ούτε η οργάνωση ούτε ο ισραηλινός στρατός έχουν επιβεβαιώσει το πλήγμα, αναφέρουν οι Times of Israel.

Παράλληλα, η Jerusalem Post γράφει ότι στέλεχος της προκείμενης στο Ιράν οργάνωσης σκοτώθηκε σε ισραηλινά αντίποινα, αφού η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε drone εκτόξευσης πυραύλων στη διάρκεια επίθεσης στο Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το drone κατευθύνθηκε προς μια βάση των IDF κοντά στη Μετούλα και στόχευσε στρατιώτες των IDF.

Σε μία από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Βορρά την Παρασκευή, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά και άλλοι δύο ελαφρά, επιβεβαίωσε ο στρατός.

Συντετριμμένος ο Νετανιάχου

Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση ότι ο Ισραηλινός Στρατός εντόπισε και ανέκτησε τα πτώματα των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκαλέντερ που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η σύζυγός μου Σάρα και εγώ θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες», αναφέρει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μια δήλωσή του.

«Θα φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας - ζωντανούς και νεκρούς» δεσμεύτηκε στην ισραηλινή κοινή γνώμη.

«Συγχαίρω τις γενναίες δυνάμεις μας που με αποφασιστική δράση επέστρεψαν τους γιους και τις κόρες μας στο σπίτι» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.