Την Ανάσταση του Κυρίου γιόρτασαν χιλιάδες ομογενείς στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews.gr, στο Σίδνεϊ το βράδυ της Ανάστασης ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της περιοχής Kogarah, όπου οι πιστοί αψήφησαν την έντονη βροχή, παρακολούθησαν τη λειτουργία και έλαβαν το Άγιο Φως.

anastasi-omogeneis-australia1

Προεξέχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ανάμεσα σε άλλα εξέχουσα στελέχη και μέλη της πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης της Αυστραλίας στην τελετή της Ανάστασης παρευρέθηκε ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανίζι, οποίος συναντώντας προσερχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο τον χαιρέτισε με ιδιαίτερη θέρμη λέγοντας «είναι Τιμή μου που παρεβρίσκομαι εδώ σήμερα αγαπημένε μου φίλε».

anastasi-omogeneis-australia2

Κατά τον αναστάσιμο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας διεμήνυσε πως μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, τη νίκη δηλαδή της ζωής επί του θανάτου, οι Ορθόδοξοι πιστοί δε φοβούνται πια τον θάνατο. Όπως υπογράμμισε: «Ο άνθρωπος που πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού βλέπει τον θάνατο να πλησιάζει και διδάσκεται. Ο θάνατος μάς διδάσκει ότι είναι επείγον να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο και να μη φύγουμε απ᾽ αυτήν τη ζωή πικραμένοι μεταξύ μας». 

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εγκάρδια τους πιστούς που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και προσήλθαν μαζικά στην «εορτή των εορτών» της Ορθοδοξίας.

anastasi-omogeneis-australia3

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός κ. Albanese με τη σειρά του δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω στον εορτασμό της Αναστάσεως του Χριστού. Ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί ένα δώρο για όλη την Αυστραλία», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο της Εκκλησίας, η οποία ενώνει τους ανθρώπους, προάγει το πνεύμα αγάπης μέσα στην κοινωνία και επιτελεί πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο.