Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης - ΟΣΕΘ και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης - ΟΑΣΘ, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα «Hydrogen Mobility Info Day at AUTH, 3ο JIVE Roadshow» την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και ώρα 11:30 πμ, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επιδεικτική λειτουργία ενός λεωφορείου υδρογόνου, καθώς και ενός τρέιλερ ανεφοδιασμού υδρογόνου σε πραγματικές συνθήκες.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, της καθαρής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου.

Το 3ο JIVE Roadshow θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου 2024 και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως, η Κοζάνη, η Αθήνα και η Πάτρα, ενώ στη συνέχεια η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην επιδεικτική λειτουργία ενός λεωφορείου υδρογόνου, καθώς και ενός τρέιλερ ανεφοδιασμού υδρογόνου σε πραγματικές συνθήκες σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς να δουν από κοντά την καθημερινή λειτουργία ενός αστικού λεωφορείου, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά υδρογόνο για τη μετακίνησή του, να αντληθούν στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία, την κατανάλωση και τον ανεφοδιασμό του και να ενημερωθεί το κοινό για τα οφέλη από τη χρήση του υδρογόνου ως μορφή καθαρής ενέργειας.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της περιοδείας, θα πραγματοποιηθεί σε κάθε πόλη ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων JIVE και TRIERES, του
λεωφορείου υδρογόνου και γενικότερα για τα οφέλη από τη χρήση του υδρογόνου στις οδικές μεταφορές.

Το λεωφορείο θα είναι σταθμευμένο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος του ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτίριο).