Ένας σκύλος βρέθηκε να κολυμπά μεσοπέλαγα και εξαντλημένος. Μπορεί να κινδύνεψε να πνιγεί στη θάλασσα, όμως είχε τύχη βουνό γιατί κάποιος, οποίος κωπηλατούσε ανοικτά της Πάρου τον έσωσε.

Ο λόγος για τον Απόστολο Μυλωνάκη, ο οποίος απολάμβανε ένα ήρεμο πρωινό στην θάλασσα, ψαρεύοντας με το κανό-καγιάκ του.

Μια κουκίδα που κολυμπούσε λίγο μακρύτερα έδινε αρχικά την εντύπωση φώκιας, ενός θηλαστικού που απαντάται συχνά σε αυτά τα νερά. Ωστόσο, από τις απεγνωσμένες κινήσεις του ζώου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα τετράποδο. 

Εξαντλημένος από την προσπάθεια και με την αίσθηση του παρ’ ολίγον πνιγμού το σκυλάκι που αναζητούσε σανίδα σωτηρίας, δέχθηκε με ανακούφιση τις πρώτες φροντίδες από τον διασώστη του.

 «Όποιος ήταν στην θέση μου το ίδιο θα έκανε. Το ζώο είχε αποπροσανατολιστεί και παρασυρόταν προς την Νάξο»,  λέει ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος επιστρέφοντας στην ξηρά πήρε το ζώο στο σπίτι του για να το ηρεμήσει και ακολούθως κατευθύνθηκε στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ότι μόνο ο τρόμος επηρέασε το τετράποδο.

Στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε ο διασώστης του θεώρησε ότι εάν ήταν αδέσποτος θα μπορούσε να τον κρατήσει, αλλά σύντομα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, καθώς το τετράποδο ήταν εφοδιασμένο με τσιπάκι, και έτσι επέστρεψε στον κάτοχό του.

Το πότε και πως χάθηκε ο σκύλος προτού καταλήξει στην θάλασσα είναι μια άλλη παριανή ιστορία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d19ylumbdg01)