Συνεχίζεται το μυστήριο πίσω από την δολοφονία της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της κόρης του θύματος, βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που ήταν κοντά στο θύμα τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να πάρουν απαντήσεις.

Στο LIVE NEWS μία σειρά από μαρτυρίες αποτυπώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα της 63χρονης. Όσοι γνώριζαν καλά την άτυχη γυναίκα, αδυνατούν να πιστέψουν πως κάποιος την είχε βάλει στόχο, όχι απλά για να την ληστέψει, αλλά και για να φτάσει στο σημείο να την σκοτώσει με τόσο βάναυσο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Χαλκίδα: Με κουζινομάχαιρο σκότωσαν την 63χρονη - Γιατί οι ιατροδικαστές δεν είδαν τα τραύματα

 «Δεν το πιστεύω ακόμα, ποιος να την σκότωσε αυτή τη γυναίκα; Γιατί να την σκοτώσουν αυτή τη γυναίκα;», ανέφερε πρώην συνάδελφος του θύματος.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τον σύζυγό της πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Τον άνθρωπο που μαζί του απέκτησε μία κόρη, η οποία έμενε στο ίδιο σπίτι. Ο χαμός του συζύγου της, ήταν κάτι που της στοίχισε αρκετά.

 «Καλή οικογένεια, ερωτευμένη πάρα πολύ με τον άντρα της την οποία την είχε συνταράξει ο θάνατός της», συμπλήρωσε ο πρώην συνάδελφος του θύματος.

 «Από τότε την πήρε η κάτω βόλτα, από τον θάνατο του άντρα της και μετά γιατί μέχρι τότε ήταν εντάξει. Είχε πεθάνει πριν από ένα χρόνο. Αρρώστησε με καρκίνο και πέθανε», ανέφερε ξάδερφος της 63χρονης.

Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της και πρώην αστυνομικός, η 63χρονη κλείστηκε στο σπίτι της. Περιόρισε κάθε κοινωνική συναναστροφή. Σταμάτησε να επισκέπτεται τον πατέρα της σε κοντινό χωριό. Ο πιο κοντινός της άνθρωπος ήταν η κόρη της.

 «Πρώτα ερχόταν εδώ στο χωριό, πήγαινε στον πατέρα της, στη μητέρα της, συνέχεια», είπε ο ξάδερφος του θύματος.


Οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί της πριν βγει στη σύνταξη μιλάνε για μία γυναίκα χαμηλών τόνων με προβλήματα υγείας.

 «Μια χαρά ήτανε, ήσυχος, φιλήσυχος άνθρωπος, δοτικός, συνεργάσιμος στην υπηρεσία», αναφέρουν.

 «Ήταν σοβαρή όσο έπρεπε, εκεί που έπρεπε και πάντα ήταν μια χαρά με τους συναδέλφους», ανέφερε πρώην συνάδελφος του θύματος.

Το τελευταίο διάστημα παράλληλα με την κόρη της την φρόντιζε μία γυναίκα. Η 63χρονη περπατούσε με δυσκολία λόγω της ασθένειας που αντιμετώπιζε.

 «Ήθελε κάποια φροντίδα όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, ερχόταν μία κυρία, φίλη της οικογένειας προφανώς και της έδινε τα φάρμακα μέχρι να γυρίσει η κόρη», ανέφερε γείτονας της 63χρονης.

Άνθρωποι που την γνώριζαν, εικάζουν πως ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν μία γυναίκα μόνη της και αβοήθητη μετά τον χαμό του συζύγου της.

 «Ίσως ξέρανε ότι δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι, ίσως ξέρανε ότι υπάρχει μία ανήμπορη σύζυγος, μία κοπέλα που εργάζεται», ανέφερε γείτονας του θύματος.

Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά μετά την ιατροδικαστική που έδειξε ότι η 63χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της.

 «Οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης»

Ο νομικός σύμβουλος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

 «Είμαστε ευχαριστημένοι με την έρευνα της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης. Το δωμάτιο της κόρης ήταν άνω κάτω. Τα κοσμήματα ήταν σε άλλον χώρο. Ίσως να μην πρόλαβαν να φτάσουν σε αυτό το δωμάτιο. Η κόρη αισθάνεται τύχει για το κλειδί στην γλάστρα».

Στο LIVE NEWS μίλησε και η Δήμητρα Τσίτση, εγκληματολόγος και κοινωνιολόγος.

 «Το μαχαίρι δηλώνει μίσος. Εγώ νομίζω πως είναι προμελετημένο έγκλημα. Πέρα από το κλειδί, ο δράστης δεν άφησε ίχνη. Πιστεύω πως η αστυνομία πρέπει να κοιτάξει το στενό περιβάλλον της 63χρονης».