Δεν συλλαμβάνει ο ανθρώπινος νους τα όσα βίωνε η 40χρονη Enkelejda Danaj εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια από τα χέρια του άνδρα της.
Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Μενίδι ήταν κατά τα φαινόμενα η κορύφωση ενός μαρτυρίου που βίωνε συστηματικά, καθώς, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι συγγενείς της, τα βασανιστήρια τα οποία είχε υποστεί δεν είχαν τελειωμό.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1bxk4ty8aux)


Μενίδι: Οι φρικτές λεπτομέρειες του τελευταίου καταγγελθέντος περιστατικού

Λίγο προτού φτάσουμε όμως στο φονικό, από το στόμα της ίδιας της γυναίκας προέκυψαν οι φρικτές λεπτομέρειες του τελευταίου καταγγελθέντος περιστατικού στις 7 Μαΐου. Η κατάθεση της 40χρονης είδε το φως της δημοσιότητας και είναι πλήρως ενδεικτική για τη συμπεριφορά του 50χρονου Eduart Denaj.

«Γενικότερα, δεν ήμασταν ποτέ καλά, με είχε απειλήσει-εξυβρίσει πολλές φορές και με είχε βαρέσει επίσης. Έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα, τον έχω δει ότι με παρακολουθεί, κάθεται με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω το λόγο. Στις 6/5 και περί ώρα 23.30 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αυτοκίνητό του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει: “Πουτ...α, θα δεις τι θα πάθεις, μαλ...νη, θα σας κάψω”. Ήταν μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπίρας μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκεί, εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν κοντά, πήρε τηλέφωνο το 100» είχε καταθέσει τότε.


Ο δράστης είχε ρίξει στον ασβέστη τη 40χρονη, της είχε βάλει το κεφάλι σε χλωρίνη

Τα παραπάνω, όμως, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με μαρτυρία της οικογένειας της αδικοχαμένης στη δικηγόρο Βούλα Δημητριάδου, ο δράστης είχε ρίξει στον ασβέστη τη 40χρονη.

«Έμαθα από τους συγγενείς της 40χρονης ότι για να την τιμωρήσει, της έβαζε το κεφάλι μέσα στον ασβέστη, που είναι ιδιαίτερα καυστικός». Η συνήγορος συμπλήρωσε πως ο δράστης έβριζε και την κόρη του, την οποία αποκαλούσε «που...α».

Παρόμοια πράγματα δήλωσε και η νύφη του θύματος, τονίζοντας πως όταν το θύμα ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί (είχαν δύο παιδιά, μία κόρη 21 κι ένα γιο 15 ετών), την ώρα που καθάριζε, πήγε από πίσω της, την άρπαξε από το κεφάλι και της το έβαλε μέσα σε έναν κουβά που περιείχε χλωρίνη.


Ο 50χρονος απειλούσε και τα μέλη της οικογένειας της 40χρονης

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έδινε την υπογραφή του προκειμένου να δοθεί άδεια στον ανήλικο γιο του να ταξιδέψει στην Αλβανία και να παραστεί σήμερα στην κηδεία της αδικοχαμένης γυναίκας. Εντέλει, με παρέμβαση της Δικαιοσύνης, το εμπόδιο ξεπεράστηκε.
Πάντως, όπως ανέφεραν συγγενείς του ζευγαριού, ο 50χρονος απειλούσε και τα μέλη της οικογένειας της 40χρονης: «Είχε βγάλει μαχαίρι και στον αδερφό μου. Τότε τον είχαν πάρει αυτόφωρο. Γενικά, μας είχε απειλήσει όλους και την ανιψιά μου και τον αδερφό μου κι εμένα και όλη την οικογένεια. Τα παιδιά του δεν τα αγαπούσε. Έσπρωχνε τη μικρή πολλές φορές, είχε χτυπήσει τον μικρό».


Μενιδί: Κυνικός ο δράστης

Όμως, δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες των συγγενών που περιγράφουν το χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, αλλά και οι ίδιες οι πράξεις του, πέρα από τους ξυλοδαρμούς και τη δολοφονία της 40χρονης. Όπως προκύπτει από πληροφορίες από την ομολογία του, ήταν τόσο... άνετος με αυτό που έκανε, που πήγε σε ξενοδοχείο για να δει τηλεόραση και να πιει μπίρες, προτού κρυφτεί εντέλει σε οικοδομή στο Καματερό.

«Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 5.30 το πρωί. Όταν την είδα, έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπίρες μέχρι που τελικά με συνέλαβαν» φέρεται να είπε στην ομολογία του.

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί προέβη στο ειδεχθές έγκλημα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να απάντησε πως «δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενό της να οδηγά το αμάξι μου. Εγώ δούλευα κι εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά».

Εις βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime