Υλικά για τεμπελόπιτα με λιαστή τομάτα και μπέικον

  • 200 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο επιπλέον για λάδωμα
  • 360 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γρ. φέτα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 10 γρ. σουσάμι (ανάμεικτο) 

Συνταγή για τεμπελόπιτα με λιαστή τομάτα και μπέικον

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώστε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος (25x35 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
  • Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ηλιανθέλαιο, 360 γρ. αλεύρι, 300 γρ. γιαούρτι, 3 αυγά, 2 κουταλάκια baking powder, 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  • Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.
  • Ρυθμίστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Από το άνοιγμα της μεζούρας, ρίξτε σταδιακά 150 γρ. φέτα, 150 γρ. χαλλούμι, 150 γρ. κεφαλοτύρι, 150 γρ. μπέικον και 60 γρ. λιαστές ντομάτες.
  • Ανακατέψτε ελαφρά με τη βοήθεια της σπάτουλας, αν δείτε ότι τα υλικά δεν έχουν σμίξει καλά με τη ζύμη και ρυθμίστε ξανά 2 λεπτά/ ταχύτητα στάχυ.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ετοιμάσει, πασπαλίστε με 10 γρ. σουσάμι και ψήστε στον προθερμασμένοφούρνο (180°C) για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε σε πιατέλα.