Tην 11η θέση στη φετινή Eurovision κατέλαβε η Μαρίνα Σάττι, σε μια εμφάνιση που συζητήθηκε έντονα.

Και τώρα ακόμα μια αποκάλυψη δείχνει τα όσα έγιναν στο Μάλμε μετά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) για τη σκηνοθεσία με το μονόπλανο, με τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης να συνιστούν στην ελληνική αποστολή να αλλάξει, γιατί δεν «γράφει» καθόλου καλά.


Eurovision: Η αρχική ιδέα για το φόντο της Μαρίνας Σάττι και οι αλλαγές

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό ΑΝΤ1», μετά την πρώτη πρόβα αποφασίστηκε να αλλάξει το φόντο στο οποίο η Μαρίνα Σάττι ξαπλώνει.

Η αρχική ιδέα, όπως παρουσιάστηκε και στην πρώτη πρόβα, ήταν στα LED να εμφανίζεται ένα μπλε φόντο που μοιάζει με το γαλάζιο της θάλασσας ή το γαλάζιο του ουρανού - έτσι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παρουσίασε η εκπομπή.

Δείτε το φόντο που είχε αποφασιστεί, αλλά δεν είδαμε ποτέ

Αυτό ήταν το αρχικό φόντο που είχε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision πριν τις ταράτσες των πολυκατοικιών


Πόσο κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους η συμμετοχή της Σάττι στον διαγωνισμό

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο μετά το βράδυ του τελικού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, με το κοινό μεταξύ άλλων να αναρωτιέται ποιος πλήρωσε τον... λογαρισμό.

Σημειώνεται ότι κάθε χώρα που θέλει να λάβει μέρος στη Eurovision οφείλει να πληρώσει ένα ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), η οποία είναι και η διοργανώτρια Αρχή του μουσικού θεσμού.

Kάθε χώρα καταβάλλει διαφορετικό χρηματικό ποσό, το οποίο καθορίζεται κυρίως από πληθυσμιακά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε στις 22/01 το συνολικό ποσό των 176.647,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για τη συμμετοχή της στη Eurovision 2024, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».