Η Ελένη Τσολάκη φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Hello» και παραχώρησε και μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου», μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή, την ψυχοθεραπεία, αλλά και το ενδεχόμενο να αποκτήσει παιδί.


Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Είναι από την αρχή εργαλείο της δουλειάς μου. Δεν έχω καμία εμμονή, μου αρέσει να τα παρακολουθώ, ενημερώνομαι, τα αγαπώ, αλλά σαν εργαλείο της δουλειάς μου και μέχρις εκεί. Δεν είχα ποτέ την αγωνία να μοιράζομαι στιγμές της ζωής μου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ελένη Τσολάκη

Η εκπομπή είναι σωστά δομημένη; Είσαι ευχαριστημένη;

Είναι μια εκπομπή που από την αρχή που αποφάσισα ότι θα μπω στο καθημερινό ήξερα ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Το γνώριζα όλο αυτό και ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη για το τι θα αντιμετωπίσω. Η εκπομπή χρειάστηκε πολύ χρόνο για να βρει την ταυτότητά της. Και είναι απολύτως λογικό σε κάθε νέα προσπάθεια να συμβαίνει αυτό. Είπα στον εαυτό μου ότι θέλω να το προσπαθήσω και να το δοκιμάσω. Χρειάστηκε χρόνος για να βρούμε την ταυτότητά μας, χρειαστήκαμε χρόνο για να δούμε τι μας ταιριάζει και τι είναι αυτό που μπορούμε να υποστηρίξουμε. Τους τελευταίους μήνες μπορέσαμε να βρούμε την ταυτότητά μας και να μείνουμε συνεπείς σε αυτή.

Ελένη Τσολάκη

Την προσωπική σου ζωή δεν την προβάλλεις. Είναι μια κοινή απόφαση με τον σύζυγό σου;

Δεν είναι απόφαση. Ο Παύλος δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας χώρο και το σέβομαι να μη θέλει ή να μην του αρέσει αυτή η δημοσιότητα. Σκέψου ότι ο Παύλος δεν έχει καν social media. Εγώ από την άλλη πάντα ήθελα να μην προβάλλω αυτό το κομμάτι της ζωής μου, οπότε έτσι έχουμε βαδίσει. Το θέλουμε και οι δύο. Οι φίλοι μας και οι άνθρωποι που είναι γύρω μας είναι εκείνοι με τους οποίους θα μοιραστούμε τη χαρά μας. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι κάτι που δεν μας αφορά.

Είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Υπάρχει κάποιο tip ή κάποια μαγική συνταγή;

Νομίζω ότι κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Το πιο σημαντικό και όμορφο που μπορεί να κάνει κάποιος για να είναι όμορφος, το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να είναι καλά μέσα του. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό tip που μπορώ να δώσω σε όλους τους ανθρώπους. Να είναι καλά μέσα τους και να αγαπάνε τον εαυτό τους. Όλα τα άλλα δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Η ομορφιά κρύβεται στο βλέμμα, στα μάτια. Και ό,τι πηγάζει από μέσα μας και είναι όμορφο είναι το πιο ευεργετικό και παράλληλα το πιο σημαντικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

Ελένη Τσολάκη

Τι κάνεις για να αισθάνεσαι καλά μέσα σου;

Κάνω πράγματα που μου δίνουν χαρά. Συναναστρέφομαι ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε. Δεν έχω καθόλου τοξικότητα, την αποφεύγω μεγαλώνοντας και προσπαθώ να δουλεύω τα συναισθήματά μου και να ξέρω τι είναι αυτό που θέλω και τι μου αρέσει. Δεν θα πιεστώ να είμαι με μια παρέα όπου δεν περνάω καλά ή να κάνω κάτι που με ζορίζει.

Ελένη Τσολάκη

Έχεις ασχοληθεί με την προσωπική ίαση μέσα από τα βιβλία ή με ειδικούς;

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Έχω διαβάσει πάρα πολύ, με έχει βοηθήσει όχι μόνο σε ό,τι αφορά εμένα, αλλά στο να καταλαβαίνω και τις συμπεριφορές των άλλων. Επίσης έχω χαμηλώσει τις προσδοκίες μου απέναντι στους ανθρώπους. Αυτό μου έχει κάνει καλό. Ψυχανάλυση κάνω τα τελευταία έξι χρόνια σταθερά και είναι και αυτό κάτι που με έχει βοηθήσει πολύ να καταλάβω τον δικό μου εαυτό. Οπότε, κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι αισθάνομαι ότι μπορεί να με βελτιώσει και να με εξελίξει και είναι σημαντικό όσο περνάνε τα χρόνια να νιώθω και εγώ αλλά και οι άνθρωποι γύρω μου ότι είμαι μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου.

Ελένη Τσολάκη

Υπάρχει ένα όνειρο ή κάτι που θα ήθελες να πετύχεις τα επόμενα χρόνια;

Αισθάνομαι επαγγελματικά τεράστια ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουν συμβεί. Δεν τα είχα φανταστεί. Νιώθω ότι είμαι καλά. Έχω κάνει πολλούς στόχους μου πραγματικότητα. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θα ήθελα πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου είναι να ολοκληρώσουμε την οικογένειά μας. Το ξέρει ο Θεός, το εύχομαι, το σκέφτομαι και μακάρι να συμβεί.