Επίσκεψη στη Ζάκυνθο πραγματοποίησε η Μαρέβα Μητσοτάκη, όπου εκεί ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, αλλά και όπως ενημέρωσε η σύζυγος του πρωθυπουργού μέσα των κοινωνικών δικτύων γνώρισε "τον ασύλληπτο πολιτιστικό πλούτο ενός νησιού που κατατροπώθηκε από τον σεισμό, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασώσει τον πολιτισμό του από τα συντρίμμια και τα κατάφερε".

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο νησί του Διονύσιου Σολωμού παρευρέθηκε και στην εκδήλωση με τίτλο "Γυναικείες Χρονο-διαδρομές", η οποία διοργανώθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις γυναίκες, την παράδοση και φυσικά η βραδιά περιλάμβανε χορούς, τραγούδια και θεατρικά.

Δείτε φωτογραφίες

zakinthos_mareva_mitsotaki_episkepsi4
zakinthos_mareva_mitsotaki_episkepsi2
zakinthos_mareva_mitsotaki_episkepsi1
zakinthos_mareva_mitsotaki_episkepsi3



Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Χθες ταξίδεψα στο φιόρο του Λεβάντε, την όμορφη Ζάκυνθο. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στο νησί, εντυπωσιάστηκα από τα χαμόγελα, την ευγένεια, την ενέργεια των Ζακυνθίων! Ξεναγήθηκα στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, το Μεταβυζαντινό Μουσείο, αλλά και το μικρό λαογραφικό μουσείο στις Ορθονιές. Γνώρισα τον ασύλληπτο πολιτιστικό πλούτο ενός νησιού που κατατροπώθηκε από τον σεισμό, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασώσει τον πολιτισμό του από τα συντρίμμια και τα κατάφερε!

Η επίσκεψή μου στο νησί ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση με τίτλο “Γυναικείες Χρονο-διαδρομές” που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί εδώ και έναν χρόνο. Μια βραδιά με εισηγήσεις για θέματα που αφορούν την παράδοση και τη γυναίκα, αλλά και χορούς, τραγούδια, έως και θεατρικά.

Όσο πιο περίπλοκη γίνεται η σύγχρονη ζωή, τόσο μεγαλώνει μέσα μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στην παράδοση, την δεξιοτεχνία, την χειροτεχνία. Στην αυθεντικότητα και την απλότητα της Ελλάδας μας.