Αν κρίνω από τα όσα παρακολουθώ τις τελευταίες µέρες, έχω αρχίσει και φοβάµαι ότι από κάπου (χωρίς να ξέρω από πού) έχει αρχίσει να δυσκολεύει το έργο (και αναφέροµαι στο πολιτικό) για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Η αρχή έγινε πριν από καµιά βδοµάδα από τον παλιό φίλο του Αδωνι Γεωργιάδη και από τότε έχει ξεκινήσει ένα κανονικό πάρτι, καθώς κατά τη διάρκεια της Παρασκευής είδαµε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών να αποδοκιµάζει δηµοσίως τον Βελόπουλο.

Από τη λιγοστή εµπειρία που διαθέτω, διακρίνω µια προσπάθεια «αποκάλυψης» της Ελληνικής Λύσης, που, αν καταλαβαίνω καλά, θα συνδυαστεί και από µια δηµόσια αποκήρυξη της Ιεραρχίας προς όλα τα κόµµατα που προσπαθούν να κάνουν καριέρα µέσα από την Εκκλησία.

Με την ευκαιρία να σας πω ότι υπάρχουν και κάτι πληροφορίες που κάνουν λόγο και περί εσωτερικών προβληµάτων στους κόλπους του κόµµατος Βελόπουλου. Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει και τα µέσα, θεωρώ (αν και δεν είµαι και τόσο βέβαιος) ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις καταγράφονται δεν θα εκδηλωθούν πριν από τις εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»