Επειδή το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουµουνδούρου στις ανακοινώσεις που βγάζει και τις διαρροές που κάνει επιχειρεί να προπαγανδίσει το αφήγηµα πως εκείνος που θα αντιµετωπίσει εσωκοµµατικά προβλήµατα θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αν έρθει τρίτος, καλό θα είναι να µην προεξοφλούν τις εξελίξεις στο συγκεκριµένο κόµµα αλλά να στρέψουν την προσοχή τους στα του οίκου τους.

∆ιότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόµµα, δεν σηµαίνει ότι µπορεί να πανηγυρίζει, επειδή κατάφερε να στερήσει τη συγκεκριµένη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, να βρεθείς δεύτερος µε ποσοστά χαµηλότερα από αυτά των προηγούµενων εθνικών εκλογών δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καυχιέσαι. Συνεπώς να έρθει τρίτο το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που δεν θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη. Να έρθει όµως δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ µε ποσοστά που δεν θα είναι παραπάνω από το αποτέλεσµα των τελευταίων εθνικών εκλογών θα είναι πρόβληµα για τον Στέφανο Κασσελάκη, που υποτίθεται ότι ανέλαβε την αρχηγία του κόµµατος για να το οδηγήσει άµεσα σε τροχιά εξουσίας.


Ανάκριση τρίτου βαθµού

Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν συνεχώς ότι τα κανάλια δεν προβάλλουν το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ή τους εχθρεύονται, γιατί θέλουν να παίξουν µόνο τον Κούλη, σας παραθέτω τον διάλογο που είχε η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου µε τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι βέβαιο πως θα τον ζήλευε και ο Γιώργος Λιάγκας, αλλά και η Ναταλία Γερµανού, που µέχρι πρότινος είχαν το προνόµιο της αποκλειστικής συζήτησης µαζί του:

- Κατερίνα Καινούργιου: Καληµέρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και αυτά που είπα τα εννοώ, ότι µπαίνετε στο πλατό και λάµπει ο χώρος. Και είστε και στα πιο όµορφά σας.
- Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα κοµπλιµέντα.
- Κ.Κ.: Πήγα να µπαλώσω κάποια αρνητικά που είχαµε πει άλλες φορές.
- Σ.Κ.: Όχι, δεν τίθεται τέτοιο θέµα καθόλου. ∆εν είµαι πάντα ευδιάθετος. Γιατί αυτό δεν είπες;
- Κ.Κ.: Είστε πάντα χαµογελαστός.
- Σ.Κ.: Όχι πάντα.
- Κ.Κ.: Θα είστε και αυστηρός, αλλά είστε πάντα… Εννοώ, δεν είστε κατσούφης. Καταλαβαίνετε πώς το λέω; -
Σ.Κ.: Όχι.
- Κ.Κ.: Είστε πάντα γλυκός και αυτό είναι πολύ σηµαντικό.
- Σ.Κ.: Κατσούφης δεν είµαι.


Ο Χαρδαλιάς αλλάζει τη Δυτική Αθήνα

Πόροι ύψους 76.800.000 ευρώ για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών έργων και δράσεων στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ιλίου, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής και Χαϊδαρίου διατίθενται με την απόφαση εκχώρησης του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, προς τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο «Αθήνα 2030», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αττική 2021-2027». Με τον κ. Χαρδαλιά να δηλώνει: «Συνεχίζουμε δυναμικά για ολιστικές παρεμβάσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο, ακριβώς όπως δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Αττικής μας. Μετά την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Νότια Αθήνα, σειρά έχει η Δυτική»


Μπίζνες είναι, όχι μεταγραφή

Επειδή έχει πάρει διαστάσεις βαρυσήμαντης πολιτικής μεταγραφής η συνεργασία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον Στέφανο Κασσελάκη, η αλήθεια είναι πως ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει ενεργό ανάμειξη στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής της Κουμουνδούρου, αλλά θα στέλνει στον πρόεδρο του κόμματος τα αποτελέσματα των «στοχευμένων» μετρήσεων που κάνει, μέσα από μια εταιρεία αναλύσεων της κοινής γνώμης που εκπροσωπεί. Άρα, μέχρι τώρα η είδηση είναι πως ο Σπηλιωτόπουλος κάνει μπίζνες με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επαγγελματικό επίπεδο και δεν συνιστά η συνεργασία του με τον Κασσελάκη μείζονος σημασίας πολιτικό γεγονός. Ο Κασσελάκης, πάντως, από σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, ακολουθώντας πιστά τα «πασχαλινά χνάρια» του Αλέξη Τσίπρα, με γεμάτο πρόγραμμα μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.


«Το τελειωτικό χτύπημα για το Μάτι»

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν τον λες και αδαή επί των νομικών θεμάτων και των δικαστικών υποθέσεων, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι, σημείωσε με νόημα: «Έξι χρόνια διάλειμμα για το κράτος δικαίου. Έξι χρόνια. Η απόφαση για το Μάτι είναι το τελειωτικό χτύπημα. Οι άνθρωποι χτυπήθηκαν από την τραγωδία, χτυπήθηκαν από την τότε κυβέρνηση και το φοβερό επικοινωνιακό σόου, έξι χρόνια αναζητούσαν αίθουσες για να γίνει η δίκη και έξι ολόκληρα χρόνια μετά η κατάληξη είναι απογοητευτική».

* Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τη Δημοτική Αγορά Καλλιθέας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να επισκεφθεί την ίδια περίπου ώρα και τη Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας.