Θέµα Πανόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ

∆εν ξέρω πόσα χρόνια ασκεί το λειτούργηµα της δηµοσιογραφίας ο νεαρός υποψήφιος ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ, ∆ηµήτρης Πανόπουλος, αλλά παρακολουθώντας εντελώς τυχαία µια συνέντευξή του στο YouTube µού έδωσε την εντύπωση πως διαθέτει βαρύ βιογραφικό στον χώρο του µάχιµου και αποκαλυπτικού ρεπορτάζ και κακώς δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για το βραβείο Πούλιτζερ. Όµως, ας µη σταθώ στη σπουδαία δηµοσιογραφική καριέρα του, η οποία εκτοξεύτηκε µέσα από τον ρόλο του πανελίστα στην ψυχαγωγική εκποµπή της Ναταλίας Γερµανού, αλλά στις σοβαρές έως προκλητικές επισηµάνσεις που έκανε προκειµένου να αναδείξει πως η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία εκπροσωπείται στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες από ευρωβουλευτές τουρίστες, δηλαδή άχρηστους σε ό,τι αφορά την παραγωγή έργου. Και βέβαια ως τέτοιους αξιολόγησε και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, µεταξύ αυτών τον Κ. Αρβανίτη και την Έλ. Κουντουρά.

Συγκεκριµένα, ο κ. Πανόπουλος είπε: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει ποσοστιαία τις περισσότερες άρσεις ασυλίας ευρωβουλευτών. Και υπάρχει ανέκδοτο στο ΕΚ ότι η οµάδα των Πρασίνων δεν είχε άρση ασυλίας, γιατί δεν είχε Έλληνα ευρωβουλευτή. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο άσχηµη µπορεί να είναι αυτή η εικόνα. Επίσης, η παραγωγικότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών δεν είναι υποδειγµατική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Νοµίζω πως η εικόνα µας θα µπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερη, έχουµε περάσει δυο πενταετίες που το κοινοβουλευτικό έργο που έγινε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές στο σύνολό τους, δεν θα διαχωρίσω, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει, και το λέω µε πολύ µεγάλη λύπη, έχω πάει ως δηµοσιογράφος να καλύψω 30 Ολοµέλειες, ζήταγα συνέντευξη από Έλληνες ευρωβουλευτές για το κοινοβουλευτικό τους έργο και µου έλεγαν δυο πενταετίες όχι. Ξέρετε τι σηµαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτικό έργο από πίσω».

Να απαντήσει με ονόματα...

Επειδή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Πανόπουλος, διατείνεται πως ως δημοσιογράφος ζητούσε συνεντεύξεις από Έλληνες ευρωβουλευτές και αυτοί δεν του έδιναν προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το ανύπαρκτο έργο τους στο Στρασβούργο, καλό θα είναι να μας απαντήσει σε ποιους απευθύνθηκε και για λογαριασμό τίνος δημοσιογραφικού μέσου βρέθηκε στο Στρασβούργο ή τις Βρυξέλλες; Και επειδή οι καταγγελίες του μπορεί να πάρουν και εσωκομματική διάσταση, καλό θα είναι να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Ζήτησε ποτέ συνέντευξη από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου; Έκανε ποτέ συνέντευξη με τον νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιο Κ. Αρβανίτη, αλλά αυτή δεν έπαιξε ποτέ στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν ο κ. Δ. Πανόπουλος; Για λογαριασμό ποιας εκπομπής και προσκεκλημένος τίνος πήγαινε ο κ. Πανόπουλος στο Στρασβούργο για να καλύψει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας; Έκανε ρεπορτάζ τα οποία παρουσιάστηκαν κάπου ή απλώς έκανε και αυτός δημοσιογραφικό τουρισμό;

Σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα περιοδεύει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Το πρωί θα περιοδεύσει στην αγορά της Ξάνθης, το μεσημέρι θα είναι στη Δράμα και το απόγευμα στην Καβάλα, όπου στις 7.00 θα παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος. Δύσκολη η Βόρεια Ελλάδα…

Θέλει να βάλει στο… κόλπο και τη Μέρκελ

Μέσω του ιδρύματος που στήνει με την ιδιότητα του τέως πρωθυπουργού θα επιχειρήσει ο Α. Τσίπρας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάγκη προάσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχοντας συμπαραστάτη στις εκδηλώσεις που σκοπεύει να οργανώσει τον Ζ. Ζάεφ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τέως πρωθυπουργός στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επιδιώκει να βάλει στο κόλπο και την πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ασχέτως εάν στις εγγυήσεις που είχε δώσει προς τους Α. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ δεν τηρήθηκε η υπόσχεση πως μπορεί να λάβουν και το Νόμπελ Ειρήνης.

Στο Αμπού Ντάμπι για την Υγεία

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία, το οποίο πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, συμμετέχει ο Άδ. Γεωργιάδης. Μιλώντας για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο τομέας της Υγείας τα επόμενα χρόνια, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «ο πληθυσμός του δυτικού κόσμου γηράσκει με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι υγειονομικές ανάγκες. Οι νέες φαρμακευτικές ανακαλύψεις και οι νέες θεραπείες, τις οποίες καλωσορίζουμε διότι σώζουν χιλιάδες ζωές, είναι πολύ ακριβές. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό με πιο σοφό τρόπο ώστε να παράξουμε έναν δημοσιονομικό χώρο στον οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έτσι, λοιπόν, η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορεί να αποτελέσει τη λύση, διότι θα βοηθήσει το κράτος να εξοικονομήσει χρήματα και να προσφέρει καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή