Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, µιλάει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και σχολιάζει την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ κόµµα απολιτίκ.

*Διαβάστε εδώ: Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ένα πρώην "γαλάζιο" Golden Boy στην αυλή του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφέρεται, επίσης, στις επερχόµενες ευρωεκλογές και κάνει λόγο για µεγάλη νίκη της Ν.∆., ενώ σχολιάζει και την υποψηφιότητα Μπελέρη.

Με τη µεγάλη πολιτική εµπειρία που διαθέτετε, τι προβλέπετε για το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών;
Θα είναι µεγάλη επιτυχία της Ν.∆. το να πιάσει το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών του 2019. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Τότε υπήρχε η φιλοδοξία της πρωτιάς, ενώ τώρα υπάρχει η φθορά πέντε ετών. Θα θεωρήσω µεγάλη επιτυχία να πιάσει ξανά το 33%.

Στις εθνικές εκλογές είχατε µιλήσει µε πολύ κολακευτικά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη. Ισχύει και σήµερα η δήλωσή σας; Θα ρίξετε, δηλαδή, στην ευρωκάλπη το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο;
Ναι, βεβαίως µιλάω ακόµη κολακευτικά για τον κ. Μητσοτάκη όσον αφορά στα εθνικά θέµατα, στους χειρισµούς µε την Τουρκία, µε την Ευρώπη και µε την Αµερική. Υπάρχουν, όµως, και άλλα θέµατα, στα οποία δεν συµφωνώ. Έχω την αίσθηση ότι όποιος ρίξει ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στην κάλπη δεν θα ζηµιώσει τον τόπο.

Αν αύριο το πρωί αλλάξει µυαλά ο Κασσελάκης, που το συνηθίζει, και σηκωθεί και φύγει, ποιος θα είναι ο διάδοχος; ∆εν υπάρχει κανένας

Και επειδή ξέρω πως δεν κρύβεστε, ποιοι υποψήφιοι σας αρέσουν περισσότερο, αλλά και πώς κρίνετε την υποψηφιότητα Μπελέρη;
Ο Μπελέρης είναι µια µεγάλη υπόθεση, είναι εθνική υπόθεση. Εξυπηρετεί πολύ την Ελλάδα να εκλεγεί ευρωβουλευτής και φανταστείτε σε πόσο δύσκολη θέση θα έρθει ο Ράµα, γιατί αµέσως µετά θα υπάρξει µια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πάει να επισκεφθεί στη φυλακή έναν βουλευτή. Η Ελλάδα θα κερδίσει. Εποµένως, πριν από όλα και πριν από όλους, Μπελέρης.

Πώς ακούτε όλη αυτή τη συζήτηση για την άνοδο των κοµµάτων στα δεξιά της Ν.∆.; ∆εν καλύπτει η Νέα ∆ηµοκρατία αυτούς τους ψηφοφόρους;
Η αλήθεια είναι ότι τελευταίες πρωτοβουλίες, όπως ο γάµος των οµοφύλων κ.λπ., έχουν δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα της Ν.∆. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πάρουν µια εκδίκηση, θέλουν να τιµωρήσουν τη Ν.∆. Είναι αυτοί οι οποίοι ζουν σε ένα καθεστώς πρόσκαιρης οργής. Εγώ τους συνιστώ να ηρεµήσουν και να σκεφτούν το πόσο κακό θα κάνουν εάν ξαφνικά η Ν.∆. βγει τραυµατισµένη. Τραυµατισµένος Μητσοτάκης ωφελεί το σύστηµα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Πώς αισθάνεστε που ένας πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο κ. Βελόπουλος, εµφανίζεται να έχει σήµερα ακόµα και διψήφιο ποσοστό; Είναι η συνέχειά σας;
Ο κάθε πολιτικός έχει και τα καλά του, έχει και τα κακά του. Η αλήθεια είναι ότι η συνέχεια στα κακά τα δικά µου σήµερα είναι ο κ. Βελόπουλος. ∆εν τον έχω σε πολιτική εκτίµηση. Έχω πει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να είσαι αρχηγός, δηλαδή παιδεία, ευφυΐα, χαρακτήρα, ήθος, και ο Βελόπουλος έχει σε µεγάλο ποσοστό την ευφυΐα. Στα άλλα είναι κάτω από τη βάση.

Πριν από πολλά χρόνια είχε κάνει πάταγο η δήλωσή σας για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, όταν είχατε µιλήσει για «γκιλοτίνα», «κρεµατόριο» και «Σαλώµη». Πώς ακούσατε την είδηση ότι εντάσσεται στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη;
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρήκε τον φυσικό του χώρο, βρήκε τη φυσική του θέση. Μου θυµίζουν «δυο-δυο, στην µπανιέρα δυο-δυο». Παιδιά, προσοχή στο σαπούνι. Το ζητούµενο είναι, όµως, ότι σήµερα µαζί µε τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους Τύπου του κ. Καραµανλή. Το θέµα είναι πώς αισθάνεται ο Καραµανλής τώρα, γιατί τότε έπαιρνε κεφάλια για τον Αρη. Τώρα πώς αισθάνεται, αλήθεια; Εγώ συµπαρίσταµαι σε αυτή τη θλίψη του κ. Καραµανλή σήµερα.

Τι κόµµα είναι σήµερα, κατά τη γνώµη σας, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη;
Το κόµµα αυτό κάθε µέρα που περνά γίνεται και πιο απολιτίκ. Εχει συγκεκριµένη στόχευση ο κ. Κασσελάκης: ποντάρει στο απολιτίκ κοινό των πρωινών ζωνών, γι’ αυτό είναι ο αγαπηµένος όλων των πρωινών εκποµπών. Ο Κασσελάκης δεν µπορεί να αποτελέσει µια σοβαρή πολιτική επιλογή, καθόσον ο ίδιος πολιτικά είναι απαίδευτος. Αν αύριο το πρωί αλλάξει µυαλά ο Κασσελάκης, που το συνηθίζει, και σηκωθεί και φύγει, ποιος θα είναι ο διάδοχος; ∆εν υπάρχει κανένας που να µπορεί να συνεχίσει αυτό το πράγµα. ∆υστυχώς, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισµένοι σε αδιέξοδο.


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 3/05/2024