Μακριά από τη Βουλή, τις αντιπαραθέσεις, τις κόντρες και τους καβγάδες θα περάσουν τις άγιες ηµέρες του Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί, µπαίνοντας στο κατανυκτικό κλίµα και στέλνοντας... προεκλογικά µηνύµατα, αλλά και απαραίτητα µηνύµατα αγάπης και ειρήνης.

*Διαβάστε εδώ: Πάσχα, Κυρίου Πάσχα σε κάθε γειτονιά της γιορτινής Ελλάδας - Τα έθιμα και οι παραδόσεις των ημερών σε όλη τη χώρα

Κάποιοι θα «αποδράσουν» πηγαίνοντας στις περιφέρειές τους, συνδυάζοντας χαλάρωση µε προεκλογικές περιοδείες, ενώ άλλοι προτιµούν αγαπηµένους νησιωτικούς προορισµούς. Σε κάθε περίπτωση, ο εορτασµός του Πάσχα προσφέρεται για «ανακωχή» και µια µικρή παύση λίγο πριν εισέλθουν στην ευρωµάχη, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αντίστοιχα, celebrities από την εγχώρια καλλιτεχνική και όχι µόνο σκηνή θα βρεθούν τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδας για το «Χριστός Ανέστη». Οι αρχηγοί των κοµµάτων έχουν ήδη ανακοινώσει πού θα βρεθούν τις επόµενες ηµέρες. Οικογενειακά, κοµµατικά ή αποκλειστικά µε φιλικά τους πρόσωπα, όλοι έχουν ανάγκη να αποφορτιστούν και να γεµίσουν τις µπαταρίες τους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέµεινε στην πρωτεύουσα έως τη Μεγάλη Πέµπτη, εκκλησιαζόµενος στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου, και αναχώρησε σήµερα για την Τήνο, όπου θα παραµείνει έως την Τρίτη του Πάσχα µαζί µε την οικογένειά του.

Ωστόσο, η εντολή που έδωσε στην Κ.Ο. της Ν.∆. είναι να αναλογιστούν το υψηλό διακύβευµα των εκλογών και να ρίξουν όλοι γέφυρες επαναπροσέγγισης µε τους δυσαρεστηµένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόµµατος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τη Μεγάλη Τετάρτη έκανε περιοδεία στην Καισαριανή, όπου µίλησε µε τον κόσµο, και από τη Μεγάλη Πέµπτη βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου επισκέφθηκε τον Ναυτικό Σταθµό, ενώ αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα έχει επαφές µε παραγωγικούς φορείς.

Περιοδείες περιλαµβάνει και το πρόγραµµα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, που θα περάσει το Πάσχα στη γενέτειρά του, την Κρήτη, και θα στείλει από εκεί το δικό του µήνυµα για τις ευρωεκλογές.

Στον αγαπηµένο του Θεολόγο θα βρεθεί ο γ.γ. του ΚΚΕ, ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, για το Πάσχα, αφού πρώτα, παραδοσιακά, περάσει από τη Λαµία, για να συναντηθεί µε πολίτες και µικροε παγγελµατίες της περιοχής, αλλά και για να δει τι πωλήσεις θα κάνουν οι λαµπάδες µε τις ατάκες του όπως «Αυτοί είστε!», «Πού τα βρήκατε αυτά τα φιντάνια;», «Ωραία που ’ναι η Λιβαδειά, χω ρίς καµιά αιτία»... που έχουν γίνει ανάρπαστες.

Σε µοναστήρια της συµπρωτεύουσας θα περιηγηθεί τις άγιες ηµέρες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επιλέγει να κάνει Πάσχα διακριτικά, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, και Ανάσταση σε κά ποιο αποµακρυσµένο µοναστήρι.

Οικογενειακά θα περάσει το Πάσχα στο Κιλκίς ο πρόεδρος της «Νίκης», ∆ηµήτρης Νατσιός, που ανήµερα θα επισκεφθεί το αγαπηµένο του χωριό, για να βρεθεί κοντά στους ψηφοφό ρους του.

Αφού κατέγραψε 100 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδοµάδα το κόµµα του Αλέξη Χαρίτση, από σήµερα ο επικεφαλής του σχη µατισµού βρίσκεται µε την οικογένειά του στην Καλαµάτα, όπου θα ξεκουραστεί και θα κάνει Ανάσταση.


Οι διάσημοι

Πού βρίσκονται, όµως, για το Πάσχα οι celebrities; O Πάνος Μουζουράκης µε την κόρη του, Ευελένη (Ευαγγελία-Ελένη), και τη σύζυγό του, Μαριλού Κόζαρη, σκοπεύουν να παραµεί νουν στην Αίγινα. Το όµορφο νησί του Σαρωνικού, όπου ο τραγουδιστής και µουσικός παντρεύτηκε, αποτελεί το προσωπικό του καταφύγιο και δεν θα ήθελε να βρίσκεται οπουδήποτε αλλού τώρα, που έγινε και µπαµπάς. Εκεί θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και η Σµαράγδα Καρύδη µε τον Θοδωρή Αθερίδη. Στο αγαπηµένο νησί, άλλωστε, διατηρούν κι εκείνοι το δικό τους «άντρο», τον δικό τους παράδεισο.

Παραµένοντας στον χώρο της υποκριτικής, η Ευγενία Σαµαρά έχει ελάχιστες µέρες που αναχώ ρησε για το Νεπάλ.Εναν χρόνο και κάτι από τον χωρισµό της µε τον Γιάννη Ποιµενίδη, η εντυπωσιακή ηθοποιός και παρουσιάστρια του «Switch» αποφάσισε να κάνει ένα µακρινό ταξίδι, «ύστερα από οκτώ µήνες», όπως µας ενηµερώνει.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρίσκεται στους Παξούς, ενώ στις 15 Μαΐου, µία ηµέρα πριν από την πρεµιέρα του επόµενου κύκλου του «Maestro», θα παρακολουθήσει το πρώτο επεισόδιο της σειράς (ίσως και περισσότερα) µαζί µε τους συναδέλφους του και λοιπούς συντελεστές της.

Η Μιµή Ντενίση µε την κόρη της, Μαριτίνα, µετά την παράσταση «Από Σµύρνη Σαλονίκη», που ανέβηκε και στη συµπρωτεύουσα, έχει επιστρέψει στο εξοχικό της, τον Θεολόγο.

Η δε φωτογενής super mamma και φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου είναι εδώ και µέρες στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου»: Συνεχίζει τις µαγικές της διακοπές στην Ιαπωνία (από το Κιότο βρέθηκε την Τρίτη στο Τόκιο) προσφέροντας παραµυθέ νιες λήψεις.

Η Αθηνά Οικονοµάκου, µετά την επίσηµη ανακοίνωση του διαζυγίου της µε τον επιχειρηµατία Φίλιππο Μιχόπουλο, έχει επιστρέψει στον τόπο της, το Γύθειο. Η κουµπάρα της και µία από τις τρεις νονές του Μάξιµου, Εύη Πρεβενά, ταξίδε ψε µαζί τους, για να χαρούν τις ολιγοήµερες δια κοπές του Πάσχα.

Η Μιρέλλα Παπαοικονόµου, πάλι, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται στα Κύθηρα και η Παναγιώτα Βλαντή, αν κάτι δεν έχει αλλάξει τελευταία στιγµή, στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του συζύγου της, Γιάννη Βλάχου.

Η γνωστή σχεδιάστρια Κατερίνα Αλεξανδράκη, εγγονή του γνωστού επιχει ρηµατία, θα βρίσκεται στον τόπο καταγωγής της, την Ανδρο, και η διεθνούς φήµης ντιζάινερ Ελλη Λυραράκη εδώ και µέρες βρίσκεται επίσης στον τόπο καταγωγής της, τα Χανιά. Η Ελλη Κοκκίνου, ενόψει των εµφανίσεών της στο «Romeo» (θα συνεχιστούν κάθε Πέµπτη και Σάββατο), θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Οµοίως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και ο Κων σταντίνος Αργυρός, καθώς βρίσκεται σε πυρε τό προβών λόγω της επικείµενης έναρξης των εµφανίσεών του στο «Fantasia» στις 17 Μαΐου, έχοντας στο πλευρό του τη Λένα Ζευγαρά. Ο δε Πέτρος Ιακωβίδης µπορεί να βρέθηκε εκτός Αθηνών, αλλά ανήµερα το Πάσχα θα επιστρέ ψει στην πρωτεύουσα, καθώς την εποµένη έχει δροµολογήσει live στην Κύπρο. Πασχαλινές διακοπές εν πλω, αλλά και στην αλ λοδαπή, περιλαµβάνει το µενού για το «it girl» της εφοπλιστικής οικογένειας των Μαυρολέων, το µοντέλο Καρολίνα. Πρόσφατα την εντοπίσα µε σε πασαρέλα βρετανικού οίκου, µετά σε φω τογράφηση (πόζαρε για την Αλεξία Μαυρολέ ων) και τώρα είναι µε φιλική της παρέα και το καταδιασκεδάζουν και on board στις ακτές της Αδριατικής, από ό,τι µαθαίνουµε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 3/05/2024