O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωποςτου ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε την τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με την εκδήλωση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, τονίζοντας ότι η «απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα».

Στην προσπάθειά του, δε, αυτή, ο κ. Μαρινάκης “άδειασε” εξ ίσου πανηγυρικά τον ίδιο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, που χαρακτήρισε την εκδήλωση ως “πρόκληση” και τη συνέδεσε ευθέως με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψή του» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ας αποφασίσουν, επιτέλους, στην Κυβέρνηση ποια είναι η θέση τους: «προστατεύουν» τον Φ. Μπελέρη, όπως ισχυρίζονται, ή τον εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά, τον εκθέτουν και διαψεύδουν τον ίδιο και όσα εκείνος υποστηρίζει;

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα:

-Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε εκδήλωση ανήμερα της επετείου σύλληψης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, στέλνοντας μηνύματα παντού, κυρίως στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.

-Και την ίδια ώρα, η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται σε «διμερές ζήτημα» και όχι σε κριτήριο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται στη δημιουργία εντυπώσεων και σε μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Το κακό είναι ότι το κόστος το επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο», καταλήγει η ανακοίνωση.