Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου, την Κατερίνη, ως συντονιστής στην Κεντρική Μακεδονία του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024.

Συναντήθηκε αρχικά με την υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου και τους βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπο Μπρουσκέλη.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Δημαρχείο Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωάννη Ντούμο, επισκέφθηκε την έδρα της Π.Ε. Πιερίας, όπου συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τους δημάρχους Δίου - Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και Πύδνας - Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με πολίτες της Πιερίας, σε καφέ της Κατερίνης.

Οι ευρωεκλογές επηρεάζουν τη ζωή μας όσο και οι εθνικές εκλογές

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Πιερίας ανέφερε: «Υπάρχει εντύπωση σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ότι οι ευρωεκλογές είναι αδιάφορες εκλογές».

Ότι κρίνεται, συνέχισε, μια σύνδεση ενός «μακρινού» οργάνου, του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο δεν επηρεάζει τη ζωή μας. «Είναι», πρόσθεσε, «λάθος αυτό».

«Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πιστεύουν στο μέλλον της Ευρώπης - και το μεγαλύτερο κόμμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία - και από την άλλη, μια σειρά από λαϊκιστικά κόμματα από τα αριστερά μας και από τα δεξιά μας» υπογράμμισε.

Για τον τομέα της Εθνικής 'Αμυνας, επισήμανε ότι η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι να δημιουργηθεί ένας αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή, ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.

Υπενθύμισε ότι το 2020 η χώρα μας αντιμετώπισε μεγάλη μεταναστευτική κρίση, αλλά και «πόσο τεράστια σημασία είχε για την Ελλάδα που Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες με την ευρωπαϊκή σημαία ήρθαν και στάθηκαν στον Έβρο δίπλα στις δικές μας αστυνομικές δυνάμεις και δίπλα στους δικούς μας συνοριοφύλακες».

«Φανταστείτε λοιπόν το μέλλον που δεν θα έρχονται αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, αλλά θα έρχονται στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό για εμάς» συμπλήρωσε.