Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις στην αγορά για την ακρίβεια, κάτι που δογματικά απορρίπτει η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποκριτική» και «κοροϊδία» την επιστολή που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ζήτημα της ακρίβειας. Με την επιστολή ο πρωθυπουργός θα ζητεί παρέμβαση των Βρυξελλών για το ζήτημα της τιμολόγησης των πολυεθνικών.

Το μήνυμα του Νάσου Ηλιόπουλου

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις χειρότερες θέσεις σε σχέση με τον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα είμαστε ξανά στη 2η χειρότερη θέση. Και ο κ. Μητσοτάκης τι μας είπε σήμερα ότι θα κάνει γι’ αυτό; Θα στείλει… από Δευτέρα επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να μαλώσει τις πολυεθνικές», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

«Η κυβερνητική πολιτική στηρίζει τα κέρδη των λίγων και έχει εκτινάξει την ακρίβεια. Οι προεκλογικές επιστολές για τα μάτια του κόσμου δεν είναι λύση, αλλά κοροϊδία», τόνισε ακόμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι άμοιρος ευθυνών για την ακρίβεια και αντιδρά με υποκριτικές επιστολές. Χρειάζονται άμεσα κυβερνητικές παρεμβάσεις εδώ και τώρα στην αγορά, κάτι που δογματικά η κυβέρνηση απορρίπτει», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.