«Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου λέμε “όχι” στον λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, την καπηλεία, τα άκρα και τις ακρότητες. Λέμε “ναι” στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά για το καλύτερο. Λέμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για ένα μέλλον ασφάλειας, σιγουριάς και ευημερίας για όλους», τονίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «TheOpinion» ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.
O κ. Καλαφάτης επισημαίνει μεταξύ άλλων τη σημασία των ευρωεκλογών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και αναπτύσσει το διττό στόχο της ΝΔ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι κάλπες στις 9 Ιουνίου θα ανοίξουν για πέμπτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Αυτή τη φορά, για να επιλέξουν οι πολίτες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν την Πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα στοιχεία αυτά -κυρίως όμως το γεγονός ότι δεν εκλέγουμε Βουλή και Κυβέρνηση, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουμε εκλογική αναμέτρηση στο επόμενο διάστημα- δίνουν στις ευρωεκλογές ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που ευνοούν -όπως απέδειξε το παρελθόν- την αποχή και τη χαλαρή ψήφο. Και αυτό είναι λάθος, που οφείλουμε να αποτρέψουμε.

Πρώτα απ΄όλα, η νέα Ευρωβουλή θα κληθεί να λάβει μείζονος σημασίας αποφάσεις για την πορεία της Ευρώπης και -κατ΄επέκταση- για τα εθνικά μας συμφέροντα. Αποφάσεις για τη στρατηγική και ενεργειακή της αυτονομία, την κλιματική κρίση, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ανταγωνιστικότητα. Και για όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή φωνή δυνάμεων και προσώπων που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, που θέλουν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που ξέρουν και μπορούν να διεκδικούν περισσότερους κοινοτικούς πόρους για τη χώρα μας και όχι να ζητούν την περικοπή τους.

Αναμφίβολα, όμως, οι ευρωεκλογές αυτές θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Το μόνο άλλωστε που διεκδικούν οι αντιπολιτευόμενοι είναι η κατάταξη τους στην ιεραρχία της Αντιπολίτευσης. Και όλοι μαζί να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να νοιάζονται κατά πόσο πλήττουν την ίδια την Ελλάδα όταν επιστρατεύουν αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της. Επιμένουν να αντιγράφουν τις ίδιες πρακτικές, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν, να διαστρεβλώσουν, να διχάσουν. Τα όσα βλέπουμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό από την Αντιπολίτευση δεν επιτρέπουν αμφιβολίες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα αφορά την πολιτική σταθερότητα, τη σιγουριά για το καλύτερο, την ασφαλή πορεία στο αύριο. Και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται να επαναβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Όχι μόνο για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε αλλά και για να συνεχιστεί η πορεία που πάει τη χώρα μας με σίγουρα και στέρεα βήματα πιο ψηλά, πιο μπροστά. Και ο στόχος αυτός δεν επιτρέπει αδράνεια ή χαλαρή ψήφο, δεν επιτρέπει να πάμε στην κάλπη αψήφιστα.

Η Νέα Δημοκρατία, μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δίνει και αυτή την μάχη με αισιοδοξία και ευθύνη. Με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και όλα τα στελέχη του κόμματος, πάμε παντού κι ακούμε τους πάντες. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και προβάλλουμε τις λύσεις που προωθούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Προβάλλουμε το έργο της Κυβέρνησης, τον ευρωπαϊκό, τον πατριωτικό και λαϊκό χαρακτήρα της Παράταξής μας.

Είναι η Κυβέρνησή μας που έκανε -και συνεχίζει να κάνει- την Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά. Είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία που έφερε ξανά την Ελλάδα, από το περιθώριο στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Που έκανε την Πατρίδα μας πρωταγωνίστρια σε μείζονος σημασίας ευρωπαϊκά διακυβεύματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Που έκανε τη φωνή της Ελλάδας να ακούγεται και να μετριέται σοβαρά στις Βρυξέλλες, στο Κογκρέσο, στην ευρύτερη γειτονιά μας. Που ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και έκανε απόρθητα τα σύνορά μας στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, λέμε «ΟΧΙ» στον λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, την καπηλεία, τα άκρα και τις ακρότητες. Λέμε «ΝΑΙ» στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά για το καλύτερο. Λέμε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για ένα μέλλον ασφάλειας, σιγουριάς και ευημερίας για όλους».