Μήνυμα για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών αναφορικά με το χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι ήρθε για να μείνει στην πατρίδα του και στο κόμμα του και ότι θα διεκδικήσει -όπως αναφέρει- και την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα.


Στέφανος Κασσελάκης: Ήρθα για να μείνω 

«Πριν από τρεις μήνες μας είχαν πεθαμένους και τώρα έχουμε ανακάμψει» τονίζει ο Στέφανος Κασελάκης με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει ότι μετά την τριπλή διάσπαση το κόμμα έχει ανασυνταχθεί.

Σε ό,τι αφορά το δικό του μέλλον υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έχω έρθει για να μείνω στην πατρίδα μου, στο κόμμα μας. Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι μία συνέχεια για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ξεκινήσαμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Ο κ. Κασελάκης καλεί τους πολίτες να δώσουν ξεκάθαρη εντολή για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει, μια ισχυρή αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι δεν κονταίνει η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση.


«Tο φθινόπωρο το καταστατικό συνέδριο»

Αναφέρει μάλιστα ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την οργάνωση καταστατικού συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο και απαντά στα περί συνεργασίας του χώρου της Κεντροαριστεράς λέγοντας: «Δεν θα μπω σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω, από την κοινωνία την ίδια, μπορεί να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει, η κοινωνία θα ενώσει».

Σε άλλο σημείο του άρθρο του αναφέρει: «Τώρα ξέρετε τι θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015».

Τέλος, σε ότι αφορά το πρόγραμμα των περιοδειών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Περαία και Βέροια.