Η μουσική παράσταση έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με εξαιρετική επιτυχία.

Ερμηνεύουν ο αγαπημένος Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Άντα Αθανασοπούλου, και ο Κώστας Τζέμος.

Αφήγηση από τον ηθοποιό Κώστας Αρζόγλου και την Χρύσα Ρώμα.

Σκηνογραφική επιμέλεια Γιώργος Τρικκαλιώτης.

Συμμετέχει η Χορωδία "Ambitus" Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης (διδ. Κατερίνα Βασιλικού). Την Melody Chamber Orchestra διευθύνει ο Παναγιώτης Βλάχος. Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Ο τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος μίλησε στα Παραπολιτικά και στον Γιάννη Ξυνόπουλο, για την συναυλία στο Θέατρο Πέτρας του φεστιβάλ της Πετρούπολης.

«Υπάρχει αφηγητής και υπάρχουν και τραγούδια που είναι γραμμένα για τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Τραγούδια όχι γνωστά, αλλά έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και στο εξωτερικό και είναι συνθέσεις όλα του Γιώργου Βούκανου σε ποίηση σύγχρονων ποιητών και μιλάνε για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, με αφήγηση από τον Κώστα Αρζόγλου και την Χρύσα Ρώμά».

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος συνεχίζοντας είπε ότι «αυτή την παράσταση θα την επαναλάβουμε την 1η Σεπτεμβρίου στο θέατρο Διονύσου στον Διόνυσο, και υπάρχει η σκέψη που μάλλον θα γίνει πράξη να την παρουσιάσουμε σε κάποια από τα Επτάνησα όπως η Ζάκυνθος, Λευκάδα ή Κέρκυρα, με τις αντίστοιχες φιλαρμονικές ορχήστρες του κάθε τόπου»

Στην ερώτηση πώς ήταν να τραγουδάς σε μία τόσο μεγάλη συναυλία και μάλιστα όχι δικό σου ρεπερτόριο ο Γεράσιμος Ανδρεάτος απάντησε ότι «είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και το κάνω χρόνια. Έχω τραγουδήσει πάρα πολλές φορές σε μεγάλες συναυλίες για μεγάλα γεγονότα, με αποκορύφωμα την συναυλία του 2017 "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη" στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας με χίλιους δέκα χορωδούς, όπου ήμουνα ο λαϊκός σολίστ μαζί με πέντε λυρικούς καλλιτέχνες.



Ήταν παρών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής τότε. Η συναυλία είχε 50.000 θεατές.

Έχω τραγουδήσει δόξα τω θεώ σε σημαντικά γεγονότα και χαίρομαι για αυτό, γιατί μέσα από το τραγούδι θέλω να δίνω στην κοινωνία πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει απλώς να εκφράζω κάποια δικά μου συναισθήματα με μερικά τραγούδια, αλλά κυρίως με ενδιαφέρει να δίνω κάτι καλύτερο.

Θέλω να σημειώσω ότι την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Ζάππειο θα γίνει μία μεγάλη συναυλία όπου θα παρουσιάσουμε το "Πνευματικό Εμβατήριο' του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού με συμφωνική ορχήστρα και χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα μαζί με τη σοπράνο Λυδία Αγγελόπουλου.

Και αυτή είναι μία συγκλονιστική συναυλία, ένα πολύ ωραίο γεγονός που επίσης έχει είσοδο ελεύθερη. Όπως βλέπετε τα πολύ καλά πράγματα δεν χρειάζεται πάντα να πληρώσεις για να τα απολαύσεις.

Στην ερώτηση μέσα από τη συναυλία για τη ζωή του Καποδίστρια τί ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε πιο πολύ ο Γεράσιμος Ανδρεάτος απάντησε ότι «φρεσκάρισμα στη μνήμη μου κάποια πράγματα τα οποία γνωρίζουμε όλοι λίγο-πολύ, και δείχνει πως και εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι δεν έχουμε ένα καλύτερο παρόν.

Όταν έρχεται η ώρα για να φτιάξουμε το μέλλον είμαστε αυτοκαταστροφικοί, δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Ελλήνων αυτό, αλλά εμείς το έχουμε σίγουρα.

Ελαφρυντικά σίγουρα υπάρχουν και δικαιολογίες, ότι τα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας επηρέασαν, είχαμε μάθει να μην διεκδικούμε, όμως δεν είναι έτσι, όμως.

Αφού μπορέσαμε και κάναμε την επανάσταση με τη βοήθεια και συμμάχων, αλλά και σημαντικών Ελλήνων που ήταν στο εξωτερικό όπως ο Καποδίστριας (σ.σ. ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός εξωτερικών της μεγάλης Ρωσίας και έφτιαξε το Σύνταγμα της Ελβετίας που τους οργάνωσε τη δομή με τα καντόνια).

Εμείς αυτόν τον άνθρωπο τον θεωρήσαμε μονάρχη ίσως, και εν πάση περιπτώσει επικίνδυνο για κάποια συμφέροντα όπως γίνεται πάντα. Αυτό είναι θέμα, είναι ζήτημα ωριμότητας.

Όταν θα πάψουμε να λειτουργούμε με βάση τον εγωισμό μας και τα δικά μας συμφέροντα, και να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των άλλων και πρώτα τα δικά μας, αυτό θα μας οδηγεί πάντα στο ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να μάθουμε ότι έχουμε ανάγκη τον διπλανό μας και ότι πρέπει να τον στηρίζουμε και να τον αγαπάμε αληθινά. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν ωριμάσουμε δεν θα έρθει ποτέ η καλύτερη ημέρα. Τις καλύτερες ημέρες θα τις φέρουμε εμείς, δεν θα περιμένουμε να έρθει μόνη της.

Η ζωή το έργο και το τραγικό τέλος του Καποδίστρια μας διδάσκουν ακόμη μία φορά για όλα αυτά τα θέματα, και γι αυτούς τους λόγους είμαι περήφανος που τραγουδάω με την καρδιά μου για αυτά τα ζητήματα».