Οι δύο καλύτεροι εν ζωή τενόροι μαζί στην Αθήνα, σε μια μεγαλειώδη σύμπραξη.
Έγραψαν ιστορία -ήδη από τη δεκαετία του ’90- όταν πραγματοποιούσαν εμφανίσεις ως «The Three Tenors»: ο Χοσέ Καρέρας και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, με τον καλύτερο όλων, Λουτσιάνο Παβαρότι, στο πλάι τους, έφερναν τη μαγεία της κλασικής μουσικής στο πλατύ κοινό - και αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές! Με τον Παβαρότι να μην είναι πια εν ζωή, η συναυλία του Χοσέ Καρέρας και του Πλάθιντο Ντομίνγκο φέτος τον Ιούλιο είναι η είδηση της χρονιάς συναυλιακά.


Καρέρας και Ντομίνγκο σε μία ιστορική εμφάνιση στην Αθήνα

Οι «Two Tenors» πια, ο Χοσέ Καρέρας και ο τενόρος και μαέστρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, θα χαρίσουν λίγη από τη λάμψη τους στο ελληνικό κοινό, σε μία ιστορική εμφάνιση στην Αθήνα, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο - έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων έχει οριστεί στις 8/5, αλλά ήδη αναμένεται να είναι sold οut με το που ανοίξει η πλατφόρμα. Οι δύο σπουδαιότεροι τενόροι του κόσμου σκοπεύουν να σαγηνέψουν το κοινό κάθε ηλικίας, με ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται «διαμάντια» από το ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου, τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μπροντγουέι και της ισπανικής και ναπολιτάνικης παράδοσης. Ο Καρέρας έχει έρθει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Τενόρος με ιδιαίτερη ερμηνευτική γκάμα, κραταιός στα 77 του χρόνια, επιβεβαιώνει ξανά την αγάπη του για τη χώρα μας. Όσο για τον Ντομίνγκο, που βρέθηκε πέρυσι στη Σητεία για μία συναυλία, στα 81 του εξακολουθεί να καθηλώνει με τις ερμηνείες του. Αναμφίβολα θα είναι μία από εκείνες τις ελάχιστες βραδιές για τις οποίες κάποιος έπειτα από πολλά χρόνια θα έχει να το λέει: «Ήμουν κι εγώ εκεί!»… (Το λέμε από τώρα και αδημονούμε!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή