Στην έκθεση τουρισμού στο Ντουμπάι ο Χαρδαλιάς

Με τη «σιδηρά κυρία» των διεθνών επιχειρήσεων του Ντουµπάι, Hoor Alkhaja, καθώς και µε στελέχη του Οργανισµού Τουρισµού και Εµπορίου του εµιράτου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Arabian Travel Market. Πρόκειται για το κορυφαίο παγκόσµιο γεγονός στον κλάδο των ταξιδιών, όπου η Περιφέρεια Αττικής συµµετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ ενδεικτικό της δυναµικής για όσα σχεδιάζονται αποτελούν οι 42 B2B συναντήσεις. Στο επίκεντρο των επαφών του Νίκου Χαρδαλιά βρέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Αττική µέσα από το τουριστικό της προϊόν. «Επενδύουµε στην εξωστρέφεια. Αναδιοργανώνουµε και ισχυροποιούµε περαιτέρω το τουριστικό µας brand. Φέρνουµε τη µητροπολιτική Αττική στο επίκεντρο», τόνισε ο περιφερειάρχης, µε τους Εµιρατινούς να κάνουν λόγο για ένα ευρύ πεδίο συνεργειών. Ο Ν. Χαρδαλιάς συναντήθηκε µε µια πολυπληθή οµάδα επιχειρηµατιών και tour operators, αλλά και µε τον «κυβερνήτη» του Ντουµπάι, Dawood Abdulrahman Al Hajri. Στην πρώτη γραµµή των συζητήσεων βρέθηκε ο θεµατικός τουρισµός πολυτελείας. Ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε ένα στρατηγικό πλάνο για τουρισµό 12 µήνες τον χρόνο και αύξηση των προορισµών, ενώ από την ατζέντα δεν θα µπορούσε να λείψει και η πολιτική προστασία µετά τις πρόσφατες πληµµύρες στο Ντουµπάι. Η τεχνογνωσία, εξάλλου, που αναπτύχθηκε -κατά τη θητεία του στην Πολιτική Προστασία- µε την εκπόνηση και υλοποίηση, για πρώτη φορά, ολοκληρωµένων εθνικών σχεδίων εκτάκτων συνθηκών αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη, που ακολουθεί τον Ν. Χαρδαλιά σε κάθε του βήµα.

Ντρίμπλα…

Επίσηµο αίτηµα από την αλβανική πρεσβεία, ώστε να πραγµατοποιήσει ο πρωθυπουργός της γείτονος, Εντι Ράµα, οµιλία στην Πλατεία Κοτζιά ή στην Πλατεία Συντάγµατος, κατατέθηκε στον ∆ήµο Αθηναίων. Ο δήµαρχος Χάρης ∆ούκας και οι αρµόδιες υπηρεσίες απάντησαν πως πρέπει να ακολουθηθεί η απαιτούµενη διαδικασία και να γίνει επίσηµο αίτηµα στην Ελληνική Αστυνοµία. Εξυπνος ο χειρισµός του δηµάρχου σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτηµα.

Μια ημέρα αφιερωμένη στις μητέρες είχε προγραμματίσει ο ∆ήμος Ασπρόπυργου για την Κυριακή (12 Μαΐου). Η εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων περιελάμβανε διάφορες δράσεις.

Εκκληση

Έκκληση να µην εναποθέτουν όπου βρουν, χωρίς προγραµµατισµό, πάσης φύσεως σκουπίδια, που βγάζουν ιδιοκτήτες από τα οικόπεδά τους, κάνει σε δηµόσιες τοποθετήσεις της η δήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου, ∆ήµητρα Μήλα-Τσεβά. Θέλοντας να υπερτονίσει το πρόβληµα που υπάρχει, κάνει λόγο για διάσπαρτες «βόµβες», ιδιαίτερα επικίνδυνες το καλοκαίρι. Αν µη τι άλλο, δεν χωρούν τέτοιου είδους απερισκεψίες.

Ειδικός σύμβουλος

Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός αναλαµβάνει άµισθος ειδικός σύµβουλος του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Μάλιστα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ως άµισθος ειδικός σύµβουλος, υπηρετεί εθελοντικά, δεν λαµβάνει µισθό ή αποζηµίωση, υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του περιφερειάρχη». Το σηµαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι ο κ. Κοντός αναλαµβάνει ένα χαρτοφυλάκιο που έχει διαχειριστεί και γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την υπουργική του θητεία: τα θέµατα αγροτικής οικονοµίας και ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσµατος και ο συγκεκριµένος τοµέας είναι ιδιαιτέρως σηµαντικός για την Περιφέρεια.

Σε ποιον δήµο ήδη από το πρώτο τετράµηνο της παρούσας δηµοτικής περιόδου έχει προκύψει ενδοπαραταξιακή κρίση, η οποία είναι αβέβαιο ακόµη πού θα οδηγήσει;

Χρυσή ευκαιρία

Εχει βάλει στόχο να ανακαινίσει όλες τις σχολικές µονάδες του ∆ήµου Αθηναίων ο αντιδήµαρχος Υποδοµών, Ανδρέας Γραµµατικογιάννης. Από την πρώτη στιγµή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανέδειξε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές µονάδες, τόσο λόγω παλαιότητας όσο και παραµέλησης. Οι ηµέρες του Πάσχα αποτέλεσαν «χρυσή ευκαιρία» και, απ' ό,τι ήδη έχουν δει πολλοί, έπιασαν τόπο!
Από ποιον δήµο της Αττικής αποχώρησε ειδικός συνεργάτης, αλλά έκανε «µεταγραφή» σε άλλον δήµο της Αττικής; Για να λέµε του στραβού το δίκιο, δεν έγινε τυχαία. Είναι καλός στη δουλειά του και γνώστης του αντικειµένου.

Προχωρά ακάθεκτος

Εχει καταφέρει πολλά µέσα στους τέσσερις πρώτους µήνες ο δήµαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Τοµπούλογλου. Πραγµατοποίησε εκδηλώσεις για την Πρωτοµαγιά που γέµισαν ασφυκτικά από κόσµο και παρέδωσε 20 πιστοποιηµένες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Οπως µαθαίνουµε, αυτή είναι µόνο η αρχή… Ερχονται κι άλλα!

Εκπαίδευση

Ενηµερωτικές ηµερίδες για θεσµικά και οργανωτικά θέµατα των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης µε «σύµπραξη» ΚΕ∆Ε και Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έχουν προγραµµατιστεί για το επόµενο διάστηµα.