Στο δυναμικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον, όπου η βιωσιμότητα και η καινοτομία έχουν τεθεί σε πρώτο πλάνο, διεκδικεί πρωταγωνιστικό
ρόλο το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα και θυγατρική του Ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας. Η στρατηγική της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη και απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην πράξη.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μετρά 167 έτη αδιάκοπης λειτουργίας και 600.000 πελάτες που την εμπιστεύονται. Διόλου τυχαία, καθώς
η κάλυψη των αναγκών των πελατών της βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της εταιρείας. Γι’ αυτό και ως πάροχος αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, για να διαμορφώσει πλατφόρμες που διευκολύνουν, εξυπηρετούν και προστατεύουν τον καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν εκείνοι πώς θα εξυπηρετηθούν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, ανά υπηρεσία:
  1. Σύναψη συμβολαίων, είτε ψηφιακά, μέσω ηλεκτρονικής υπογραφής αίτησης με την αποστολή ενός συνδέσμου, είτε με τις παραδοσιακές μεθόδους σύναψης νέας σύμβασης, μέσω e-mail ή courier.
  2. Ενημέρωση 24/7 μέσω ειδικής Πλατφόρμας αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πελατών για 11 υπηρεσίες.
  3. Αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση, άμεσα και χωρίς αναμονή. Το 70% έχει ολοκληρωθεί με τη χρήση της αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης.
  4. Προσωπική επικοινωνία με συνεργάτες της εταιρείας σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί ο πελάτης.
  5. Τιμολόγηση και εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά, η οποία αξιοποιείται ήδη από το 90% των πελατών.
Παράλληλα, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, παρέχει στους πελάτες, μέσω του Mobile App - myFysikoaerio, μιας σύγχρονης και μοντέρνας στον σχεδιασμό εφαρμογής, πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη του κινητού τους.

Συνολικά, η εταιρεία τοποθετεί τον καταναλωτή στο κέντρο ενός έξυπνου οικοσυστήματος, το οποίο του παρέχει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τον εκπαιδεύει, ώστε μελλοντικά να συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά σε αυτό που ονομάζεται διαχείριση ενέργειας:
  • Δίνοντάς του τη δυνατότητα προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού «οικιακών» ΑΠΕ (φ/β και net metering).
  • Παρέχοντάς του ευφυή συστήματα, που τον βοηθούν να διαχειρίζεται και να εξοικονομεί την ενέργεια στο σπίτι του
  • Προσφέροντάς του τη δυνατότητα χρήσης μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας. Οι μπαταρίες συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των φ/β, καθώς επαναφορτίζονται δωρεάν όποτε απαιτείται. Δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα στον χρήστη να αγοράζει ενέργεια κάθε ημέρα σε διαφορετικές τιμές. Επιπλέον, μπορεί να φορτίζει την μπαταρία του όταν το ρεύμα είναι σε χαμηλή τιμή και να χρησιμοποιεί, έτσι, την μπαταρία όταν το ρεύμα είναι σε υψηλή τιμή, εξοικονομώντας χρήματα.
Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η πράσινη ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα. Τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Πώς; Επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, που διασφαλίζουν την ανάπτυξη της εταιρείας
και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες της, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τόσο το δικό της όσο και των πελατών της.

Με την ηλεκτροκίνηση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της πράσινης μετάβασης της χώρας, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύει
συνεχώς από το 2020 στην προσφορά προϊοντικών πακέτων για τους καταναλωτές, αλλά και στην εγκατάσταση δημόσιων σταθμών φόρτισης σε κομβικά σημεία πανελλαδικά.

Ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ο υπερσύγχρονος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο parking του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διαθέτει αυτήν τη στιγμή 25 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22 kW, λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες
του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση 25 επιπλέον φορτιστών.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύει διαρκώς σε πρωτοποριακές υπηρεσίες και υποδομές που ηγούνται της πράσινης ανάπτυξης στην Ελλάδα, προάγουν τη βιωσιμότητα και οδηγούν την αγορά ενέργειας στη νέα εποχή. Παράλληλα, στηρίζει με συνέπεια την κοινωνία, με δωρεές για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, αλλά και μέσω της ενίσχυσης των τοπικών κοινοτήτων.