"Anything you can do, I can do better" λέει ένα τραγούδι και η συγκεκριμένη φράση δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την κατάσταση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Οι "Κανονιέρηδες" μπορεί να είναι ακόμη στην πρώτη θέση της Premier League, όμως μετά τη νίκη της επί της Μπράιτον, η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να κρατάει τον τίτλο στα χέρια της, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα που αυτή τη στιγμή κατοικεί στην κορυφή.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησε στον αγγλικό νότο και το "AmEx" βρίσκοντας προβάδισμα τριών τερμάτων από το 34ο λεπτό χάρη στα τέρματα των Ντε Μπρούιν (17') και Φόντεν (26', 34'). Το επιθετικό στυλ παιχνιδιού των "Γλάρων" του Ντε Τσέρμπι έδωσε αρκετούς χώρους στην ποιοτικότατη μεσαία γραμμή των "Πολιτών" με τον Ντε Μπρόινε ειδικά να κάνει πάρτι.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι σε σπάνιες στιγμές να βγάλουν όμορφα την μπάλα από την άμυνά τους. Αλλά μέχρι εκεί. Τρεις τελικές βρήκαν όλες κι όλες στο πρώτο μέρος με τον Έντερσον να μην ανησυχεί καθόλου. Αντίθετα οι παίκτες του Πεπ βρήκαν 9 τελικές στο πρώτο ημίχρονο με τον Άλβαρες να είναι ο άστοχος της υπόθεσης.

Παρ' όλα αυτά η τύχη "τα γύρισε" στον Αργεντινό φορ στο δεύτερο μέρος καθώς βρήκε γκολ σε... ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Στιλ κάνοντας το 4-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα έγιναν πολλές φάσεις και στις δύο εστίες όμως το σκορ δεν άλλαξε, με τους φίλους της Άρσεναλ να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία φιλοξενεί την ερχόμενη αγωνιστική την Μάντσεστερ Σίτι.