Το Roland Garros εδώ και λίγες μέρες αποκάλυψε το νέο γήπεδο με αναδιπλούμενη οροφή στο πλαίσιο της προετοιμασίας τόσο για το Γαλλικό Όπεν όσο και για τους αγώνες που έχουν στο πρόγραμμά τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 όσον αφορά το τένις

Το Suzanne Lenglen του Roland Garros, έγινε πρόσφατα το τελευταίο γήπεδο με ανασυρόμενη οροφή που θα χρειαστούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και θα απολάυσει ο κόσμος του τένις.

Το 10.000 θέσεων κορτ, που βρίσκεται στο Roland Garros στο Παρίσι, είναι ένα γήπεδο που διαθέτει πλέον ανασυρόμενη οροφή δίπλα στο μεγαλύτερο Court Philippe Chatrier, στο οποίο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, στο τένις.

To μοντέρνο Roland Garros και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η διευθύντρια του τουρνουά Roland Garros, Amelie Mauresmo περιέγραψε το γήπεδο με τη νέα οροφή ως το «πιο ορατό νέο χαρακτηριστικό» του 2024, παρέχοντας βεβαιότητα ότι οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα βρουν το γήπεδο δοκιμασμένο από το Γαλλικό open στο τένις.

New Roof Over Court Suzanne-Lenglen at Roland-Garros

Οι λάτρεις του Roland Garros θα απολαύσουν το γήπεδο με σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Dominique Perrault, οροφή που μπορεί να κλείσει σε μόλις 15 λεπτά. Φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα μεταφέρουν και πάλι αυτή την εικόνα το καλοκαίρι στους ανθρώπους του τένις.

Οι αναβαθμίσεις τους Roland Garros

Το Roland Garros έχει προχωρήσει σε αρκετές αναβαθμίσεις τα τελευταία χρόνια. Το Court Philippe Chatrier, χωρητικότητας 15.000 ατόμων, ξαναχτίστηκε για το τουρνουά του 2019 και προστέθηκε σε αυτό μια αναδιπλούμενη οροφή το 2020. Αυτή η οροφή αποτελείται από 11 πάνελ. Η προσθήκη του Court Simonne Mathieu το 2019 αφορά τον τρίτο μεγαλύτερο χώρο διεξαγωγής αγώνων τένις.

Discover the new Court Philippe-Chatrier | Roland-Garros 2020

Το 2024, το Roland Garros θα εισαγάγει μια επιπλέον βραδινή αναμέτρηση για να φιλοξενήσει τους περίπου 633.000 θεατές που θα παρακολουθήσουν αγώνες στα 18 γήπεδα και στις 38.401 θέσεις κατά τη διάρκεια του French Open. Το Roland Garros πρόκειται να διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 Μαΐου, έως την Κυριακή 9 Ιουνίου.