Μεγάλη Πέμπτη, 24 Απριλίου 1997: Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατακτά το πρώτο κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του συλλόγου στο μπάσκετ, διαλύοντας στον τελικό της Ρώμης την Μπαρτσελόνα.

olympiakos vs barcelona 73-58 1997 euroleague final

Μεγάλη Πέμπτη 2 Απριλίου 2024: 27 ολόκληρα χρόνια μετά, ο φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ισοπεδώνει την Άστον Βίλα, μέσα στο “Βίλα Παρκ” με 4-2 και βρίσκεται ένα βήμα από την παρουσία του στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό του συλλόγου (σε ανδρικό επίπεδο) στο ποδόσφαιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh25pri05t)

Ο Ολυμπιακός και το ταξίδι στην... αιωνιότητα! 

Δύο Μεγάλες Πέμπτες που θα μνημονεύονται πλέον στην “αιωνιότητα” του Θρύλου του ελληνικού αθλητισμού. Κι όπως ήταν αναμενόμενο το πρωινό της Μεγάλης Παρασκευής στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μόνο στο… κατανυκτικό κλίμα της σημερινής μέρας δεν παρέπεμπε.

Αντίθετα θύμιζε περισσότερο το… αναστάσιμο κλίμα που είχε πλημμυρίσει τους χώρους του παλιού Ανατολικού Αερολιμένα στο Ελληνικό τη Μεγάλη Παρασκευή του 1997 όταν τις πρώτες πρωινές ώρες χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού… γκρέμισαν τα τείχη για να υποδεχτούν τον αείμνηστο “Ντούντα”, τον Ρίβερς, τον Σιγάλα, τον Φασούλα και όλα τα παιδιά του Πειραιά που είχαν γράψει ιστορία στην ιταλική πρωτεύουσα.

OLYMPIAKOS CHAMPIONS EUROPE 1997 ΥΠΟΔΟΧΗ

Ο Ολυμπιακός ζει ένα αθλητικό παραμύθι που ελπίζει να κορυφωθεί στις 29 Μαΐου στον τελικό του Europa Conference League στην “Opap Arena”. Οδεύοντας προς τον εορτασμό των εκατοστών του γενεθλίων, ο Θρύλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, του “δολοφόνου” Αγιούμπ Ελ Κααμπί, οι “ερυθρόλευκοι” γράφουν τις πιο ένδοξες σελίδες της “αιώνιας” ιστορίας τους. Και όλοι ελπίζουν σε λίγες εβδομάδες να δουν τον Κώστα Φορτούνη να γίνεται… Γιώργος Σιγάλας και να υψώνει στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το πρώτο ευρωπαϊκό και στο ποδόσφαιρο!