Ο Μικέλ Αρτέτα και η Άρσεναλ μπορεί να εξακολουθούν να διατηρούν το βαθμολογικό προβάδισμα στην κορυφή της Premier League με 83 βαθμούς έναντι 82 της Μάντσεστερ Σίτι (μετά και την επικράτησή τους επί της Μπόρνμουθ το μεσημέρι του Σαββάτου με 3-0), αλλά… βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι δεν είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Κι αυτό γιατί στο κατόπι τους βρίσκεται μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να φτάσει σε μυθικά σερί νικών όταν τα χρειάζεται για να κατακτήσει τα σκήπτρα της κορυφαίας λίγκας στον πλανήτη.

Πόσο μάλλον τις τελευταίες εβδομάδες, στις οποίες η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα μοιάζει πεισμωμένη μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Άλλωστε οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν έναν επιπλέον λόγο να διατηρήσουν το στέμμα τους, καθώς αν το πετύχουν θα γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που θα το πράξει για τέταρτη διαδοχική χρονιά!

Το χατ τρικ του Χάαλαντ στο πρώτο ημίχρονο… απογείωσε τη Μάντσεστερ Σίτι

Το παιχνίδι με τη Γουλβς, ούτως ή άλλως έμοιαζε με… τυπική διαδικασία πριν καν εκκινήσει. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά από τη στιγμή που η μόνη ομάδα με βαθμολογικό κίνητρο στο “Etihad” ήταν η παρέα του Έρλινγκ Χάαλαντ. To τελικό 5-1, μάλιστα, μοιάζει αρκετά "φτωχό" για να καταγράψει τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. 

Με τον Νορβηγό “κανονιέρη” σε μεγάλα κέφια, η Μάντσεστερ Σίτι “καθάρισε” ουσιαστικά το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο με χατ τρικ του πρώτου της σκόρερ. Ο Χάαλαντ βρήκε τρεις φορές δίχτα πριν την ανάπαυλα, δύο από την άσπρη βούλα (στο 10’ μετά από πέναλτι που καταλόγισε ο Πόσον για μαρκάρισμα του Νούρι στον Γκβάρντιολ και μία στο 45+3’ όταν ο Άγγλος ρέφερι τιμώρησε ανατροπή του Νορβηγού από τον Σεμέντο με τη βοήθεια του VAR) και μία με απίθανη κεφαλιά στο 35’.

Μάντσεστερ Σίτι και Χάαλαντ δεν πάτησαν φρένο στο δεύτερο ημίχρονο... και είχαν λόγο

Για κακή τύχη της Γουλβς, ο Χάαλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι είχαν πολύ σοβαρό κίνητρο να μην... κατεβάσουν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να κριθεί ο τίτλος στην Premier League στη διαφορά τερμάτων. Με τους πρωταθλητές να βρίσκονται στο -10 χάντικαπ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, χρειάζονταν να διευρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εύρος της νίκης τους. 

Μπορεί το γκολ του Χι Τσαν στο 53' να τους χάλασε τα σχέδια, αλλά μέσα σε ένα λεπτό (στο 54') ο Χάαλαντ χτύπησε ξανά και με απίθανο σουτ πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του γκολ. Η Σίτι έψαξε κι άλλα γκολ, αλλά πότε ο Ζοσέ Σα και πότε η αστοχία τους δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν την παραγωγή τους στα επίπεδο που ήθελαν. Τελικά ήρθε ο Άλβαρεζ στο 85, να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού με κοντινό πλασέ και να διαμορφώσει το τελικό 5-1. 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ για τον τίτλο της Premier League

Με την Άρσεναλ να διατηρεί την πρωτιά στη βαθμολογία της Premier League με ένα βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι (αλλά με έναν αγώνα περισσότερο) η ώρα της αλήθειας για τους δύο εναπομείναντες διεκδικητές του τίτλου έχει φτάσει.

Οι “κανονιέρηδες” έχουν να δώσουν δύο παιχνίδια μέχρι το φινάλε: Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” (12/5) και την Έβερτον (19/5) στο “Emirates”.

Η Μάντσεστερ Σίτι από τη δική της πλευρά, θα κληθεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο δύο φορές για να αντιμετωπίσει την Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα το Σάββατο 11/5 και εν συνεχεία την Τότεναμ την Τρίτη 14/5 στα δύο παιχνίδια που ουσιαστικά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα της φετινής πρωταθλήτριας.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Premier League υποδεχόμενη τη Γουέστ Χαμ στο “Emirates» στις 19/5.