Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώριζε εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι είναι η νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας και απλά περίμενε καρτερικά τη μέρα που θα οριστικοποιηθεί μαθηματικά η στέψη της. Αυτή η στιγμή ήρθε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς η νίκη της "βασίλισσας" επί της Κάντιθ με 3-0, σε συνδυασμό με τη συντριβή της Μπαρτσελόνα στην Τζιρόνα με 4-2 σήμανε την επιστροφή του στέμματος της La Liga στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Με το φετινό της τρόπαιο η Ρεάλ έφτασε τα 36 πρωταθλήματα στην Ισπανία, ενώ επέστρεψε στο θρόνο της μετά από δύο χρόνια και φυσικά περιμένει να ολοκληρώσει μια ακόμη μυθική σεζόν κατακτώντας και το UEFA Champions League! 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζορίστηκε μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στην Κάντιθ, αλλά στην επανάληψη μετέτρεψε το παιχνίδι σε… υγιεινό περίπατο. Αρχικά, στο 51' με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα στα αριστερά και τον Ντίαθ με ένα υπέροχο σουτ στα όρια της περιοχής να βρίσκει δίχτυα.

Οι μερένγκες "κλείδωσαν" το τρίποντο στο 68'. Ο Μόντριτς έδωσε στον Ντίαθ στα δεξιά της περιοχής, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ να σερβίρει στον Μπέλιγχαμ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0. Στο 90+3' ο Χοσέλου έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους.

Η στέψη της Ρεάλ στη La Liga ήρθε μέσω... Τζιρόνα

Η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, βέβαια, στη La Liga, ήταν η ομάδα που έλαμψε από το ξεκίνημα της σεζόν: Η απίθανη Τζιρόνα του Μίτσελ! Η ομάδα-θαύμα του φετινού πρωταθλήματος πανηγυρίζει και τυπικά την έξοδό της στο UEFA Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα τσέκαρε το εισιτήριό της για το "ραντεβού των αστεριών" με τον πλέον εμφατικό τρόπο! 

Η Τζιρόνα επικράτησε της Μπαρτσελόνα 4-2 με αδιανόητη ανατροπή στην ανατροπή, σε μια απίστευτη ματσάρα.

Η Μπάρτσα κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με το ωραίο τελείωμα του Κρίστενσεν στο τρίτο λεπτό από το ύψος της περιοχής. Η Τζιρόνα όμως απάντησε άμεσα με την κεφαλιά του Ντόβμπικ στο 4', ο οποίος ήταν αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας και δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά.

Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους οι μπλαουγκράνα κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουτιέρες στον Γιαμάλ, το οποίο ο διαιτητής υπέδειξε, αφού είδε τη φάση στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόβσκι και ευστόχησε για το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Τζιρόνα ανέβασε στροφές και το έφερε τούμπα μέσα σε 11 λεπτά. Μετά από ολέθριο λάθος του Σέρτζι Ρομπέρτο, ο Ντόβμπικ πήρε την μπάλα και μοίρασε στον Πορτού, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Η ανατροπή έγινε δύο λεπτά μετά, όταν μετά από λάθος στο κέντρο, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Γκουτιέρες με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό σκορ (4-2) διαμόρφωσε ο Πορτού με ένα απίθανο τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που δεν μπόρεσε να το αποσοβήσει ο Τερ Στέγκεν.