Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα 90λεπτο μακριά από τον τελικό του Europa Conference League. Και τρεις νίκες μακριά από την κατάκτηση της Stoiximan Super League. Σε τέσσερα παιχνίδια, θα κριθούν όλα. Τέσσερις τελικοί, με φόντο έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά και το 48ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Τέσσερα (συν ένα) παιχνίδια, που θα καθορίσουν και τον νικητή του εσωτερικού συναγωνισμού για την... επιθετική πρωτιά, με διεκδικητές Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Ποντένσε! Ή αλλιώς την τριάδα των 88 γκολ!

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι τρεις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι... όλος ο Ολυμπιακός επιθετικά. Για την ακρίβεια, είναι το... 82% όλων των γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά. Καθώς έχουν σημειώσει/δημιουργήσει τα 82 από τα συνολικά 107 που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στη διάρκεια φετινής χρονιάς, σε όλες τις διοργανώσεις. Δείχνοντας ότι ο συνδυασμός στοιχείων των τριών βασικών επιθετικών του Ολυμπιακού, η χημεία που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο, είναι ιδανικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zf3km1rvch)

To τρίο-φωτιά του Ολυμπιακού και ο ασταμάτητος Ελ Κααμπί

Μετά το έπος επί της Αστον Βίλα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν εκείνος που πήρε “κεφάλι” στην εσωτερική «κούρσα» για τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ/ασίστ στη διάρκεια της χρονιάς. Εως το παιχνίδι στην Αγγλία, ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο αδιαμφισβήτητος “νικητής” για τους Πειραιώτες, έχοντας σύνολο 30 γκολ/ασίστ (11 - 19). Ωστόσο, η παράσταση του Μαροκινού στο “Βίλα Παρκ” άλλαξε τα δεδομένα και τον ανέβασε στην πρώτη θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zepsvnh569)

Συγκεκριμένα, ο Ελ Κααμπί συνέχισε να σπάει ρεκόρ και με το πρώτο του ευρωπαϊκό χατ τρικ, έφτασε τα 30 γκολ σε συνολικά 45 ματς φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και 2 ασίστ, κάτι που ανεβάζει το σύνολό του στα 32. Δύο γκολ/ασίστ πάνω από τον αρχηγό του Ολυμπιακού και κατά γενική ομολογία, κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν για τους Πειραιώτες, αλλά και πρώτος στις ασίστ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (10).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hghdvy1fa9)

Από κοντά και ο ποδοσφαιριστής που έχει ευεργετηθεί περισσότερο από κάθε άλλον από την παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των Πειραιωτών. Ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, έχοντας ήδη 14 γκολ και 12 ασίστ σε συνολικά 42 αγώνες, έχοντας δύο ασίστ στον πρόσφατο αγώνα με τη Βίλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztr4axtdbhl)

O Ολυμπιακός και η σχέση Ελ Κααμπί, Φορτούνη, Ποντένσε

Η “κόντρα” των τριών κορυφαίων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αποτελεί τη μεγάλη του επιθετική δύναμη. Την ορμή για την κατάκτηση των τίτλων που διεκδικεί. Και αυτή η υγιής εσωτερική μεταξύ τους “κόντρα”, είναι τρομερά ευεργετική για τον σύλλογο. Ενδεικτικό, το σκηνικό πριν την εκτέλεση του πέναλτι με την Αστον Βίλα. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Ελ Κααμπί, τον αγκάλιασε, τον έσφιξε και άρχισε να τον παροτρύνει να ευστοχήσει. Πριν πάρει φόρα, ο Ποντένσε πήγε επίσης στον Μαροκινό. Φίλησε την μπάλα, την έβαλε στην άσπρη βούλα και με χαρακτηριστική χειρονομία, ζήτησε από τον συμπαίκτη του να κάνει τη... δουλειά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zg4djiixh5)